Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
COCL

Königs Videograbber

Rekommendera Poster

Hej

Ny på forumet och jag har ett problem som söker mig sedan ett bra tag.

Köpte Königs Videograbber med Arcsoft programvara för att tanka över VHS innan det är för sent. Jag har sett att det är fler som har haft problem med både programvara och hårdvaran trots vacker reklam att det är den enklaste av de som finns på marknaden.

Mitt problem verkar vara att jag inte får någon bild/kontakt med själva VHS:en. Allt annat tycks fungera (USB sticka, program) för sig.

När jag skall "fånga" bilden (capture mode) så hittar/ser inte programmet VHS:en alls. Det finns en rullist som skall ange att det finns en VHS som är igång, men där är det tomt ???

 

Jag har ominstallerat  både USB sticka och program flera ggr,  i rätt ordning och i omvända ordningar (även uppdateringar av program från tillverkare och direkt försök till uppdat av drivrutin), men den hittar inte VHS:en. Jag kör Win 10 med uppdateringar regelbundet så jag ser inte att min maskin eller Op skall vara fel heller.

 

Får en känsla av att det borde gå att lösa men att jag inte förstått exakt hur.

 

Vore mycket tacksam om någon kunde ge mig tips på hur jag skall göra. 

 

Bästa hälsningar

F.d. datanörd, numera frånsprungen i teknikjungeln.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Tack för iden. Jo, jag gjorde även detta. Samma resultat (dvs ingen kontakt med VHS:en). Dock tror jag att den programvaran är lite fräschare än det som levereras i paketet vid köp.

Enligt både programhanterare och enhetshanterare fungerar allt. Drivrutin finns och fingerar. Borde finnas någon inställning som "avblockerar" inkommande signal, men jag kommer inte på var detta kan ställas in ?

 

Mvh/Christer

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Från samma länk ovan:

 

Citat

FAQ

Why can't I see the video in the software?

You will need to adjust the video standard.
You can find this option in the properties menu.
Capture > device settings
Change the video standard and press apply. See if it works.
Try different standards if you do not get any picture.
In Europe PAL_B, NTSC and SECAM are the most popular standards.

 

Citat

I have install the grabber at the laptop and it is not working?

Please switch your webcam off.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×