Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Drivrutiner för Win10 för USB Endoscop


Lighthouse2

Rekommendera Poster

Har ett riktigt vardagssmidigt USB Endoscop som det bara är att plugga in i USB på Windows 7 och öppna programvaran och sedan få en full skärm från det man använder endoscopet till.

Men, med Windows 10 är det tvärstopp.

Det finns en standard programvara till den som heter Smart Camera, Novotech 2.2.1.63. Enligt webbsidan ska den fungera även på Win10, vilket det inte gör.

 

Jag har försökt köra programmet i samtliga kompatibilitetslägen men själva filmandet (bildvisningen) från endocopet visas aldrig, det är bara en svart ruta utan bild.

Och som sagt, på Win7 öppnas allt och kör igång direkt.

 

Vad kan det vara i Win10 som blockar? 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Här finns drivrutiner https://tinyurl.com/ydze2clb

Jag var tvungen att förkorta länken för klickar man på länken https://www.theimagingsource.com/support/downloads-for-windows/device-drivers/icwdmuvccamtis/ kommer man bara till huvudsidan "the imagingsource. com"

 

Kanske har du någon nytta av något som står i dessa länkar

https://www.tenforums.com/drivers-hardware/110168-usb-camera-microphone-not-working-after-windows-10-update.html

 

Jag postar följande länk om "olödda trådar" (unsoldered internal wires) som det skrivs om i den andra kommentaren här, även om jag inte tror att det är det som är problemet för dig https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware-winpc/usb-endoscope-not-recognized-in-windows-10/f42c2560-8dae-484c-8f5d-63234cb95463

Citat: "Your USB endoscope probably has internal wires that become unsoldered, either at the usb end or actual camera end. This was the case with mine. Some frayed wires would touch the others and by moving it around it the slightest it would work or not work depending."

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

#Mikael63     Ja! Fast den närmsta codec som går att fixa är att kompatibilitetsändra drivrutinen. Och det fungerar inte heller.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

#mbgtmari    Har testat den drivrutinen, den hittar över huvud taget inte USB kameran tyvärr. Det är alltså en lång sladd bara med USB 2.0 i ena ändan och en lampa i andra änden. HÄR.

Därtill hör drivrutinen som medföljde, Smart Camera. That's it.

Det som händer är att när man ansluter endoskopet så öppnas programmet som det ska, men rutan där man ska se innehållet på förblir svart på Win10.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Behöver du kanske ge programmet tillåtelse att använda kameran i Inställningar-Sekretess-Kamera?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du får gärna ge en länk till manualen, Solspindeln. Annars kan det nog stämma att USB Endoscope främst är skapat för Windows 7.  Lighthouse2 har berättat att han redan testat alla kompatibilitetslägen (utan framgång), vilket ju är den första åtgärden som föreslås på de sidor jag hittat om problemet. Att det inte alltid funkar konstateras bl a här https://www.commentcamarche.net/forum/affich-33460181-endoscope-non-reconnu-sous-windows-10 Mais ça ne marche pas toujours, si l'application utilise des configuration spécifique à 7.

 

På den sidan ges också länken https://support.microsoft.com/sv-se/help/15078/windows-make-older-programs-compatible

men det har ju Lighthouse2 redan provat.

 

Jag hittade en annan länk där en person fick Endoscope att fungera i Windows 10 när han pluggade in programmet i ett USB 3.0-uttag -då gäller det förstås att man har ett sådant på sin dator - medan programmet fungerade utmärkt i ett USB 2.0- uttag i Windows 7. Se överst på sidan 2 här:

https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/all/usb-endoscope-causes-usb-device-not-recognized/df369e68-b32e-46d6-be7b-4b3051abc707

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hm. laddade hem mjukvaran från Biltema. Startade Smart Camera och den visar en svart skärm (Windows 7) och det är helt i sin ordning eftersom den vill visa kamerabilden från min bärbara dator och jag har locket nerfällt.

Bara för att verifiera: har du valt IP Camera som Device i Device settings?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

? Lite fånigt med smileys kanske men............  Den är igång nu med Win10!  Oj så glad jag blev! 

Ska ju strax skrota Win7 så att få igång kameran har varit en blandad princip "det SKA gå" - plus att jag behöver den.

 

Men ärligt så vet jag inte exakt vad det var som gjorde att det lossnade av alla momenten jag gjorde nyss.

 

#Mikael63  Den ska stå på Endoscop för denna modell och det gör det, men det hjälpte inte.

 

Fast.......

 

Dels avinstallerade jag både brandvägg och antivirus. Rensade med Ccleaner /m.m. Tog bort kamernas drivrutiner, ominstallation. La nu drivrutinerna under Program (vilket inte behövdes på Win7). Gjorde en maskinvaruförändringscheck i enhetshanteraren (kanske lossnade något här?).

 

Så här såg det ut när den sökte, bifogar en bild på hur det var före. Men nu är den alltså igång.
Fantastiskt!   Tack ska ni ha allihopa i tråden!!!!  Bollar man idéer och förslag så hittar man svaret rätt som det är.

 

 

win10-endocsope.JPG

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...