Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ladda ned APK från butiken?


Go to solution Solved by Flyfisherman,

Recommended Posts

Lite gråzon för vad eforum anser "korrekt" kanske, men jag chansar. Jag vill ladda ned Microsoft Edge för Android. Dock har Microsoft av okänd anledning lagt regionslås på den. Enligt uppgift så ska det gå att ladda ned själva APK-filen från butiken och installera för hand. Någon som har gjort detta och kan berätta hur man gör? På ett säkert sätt som inte lägger till massa spyware och grejjer i samband med nedladdning/installation?

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
Flyfisherman

Nu har jag inte testat detta själv, men här finns en beta version https://www.apkmirror.com/apk/microsoft-corporation/microsoft-edge/microsoft-edge-preview-1-0-0-1001-release/microsoft-edge-preview-1-0-0-1001-android-apk-download/

Eller här https://www.microsoft.com/en-us/windows/microsoft-edge-mobile

Kanske denna är bättre: https://edge-microsoft-corporation.en.aptoide.com/

Eller ännu hellre denna: https://www.apkmonk.com/app/com.microsoft.emmx/

 

Det skall inte behöva vara något extra skumt med nedladdningen från dessa, men absolut säker kan man aldrig vara i dessa tider.

Fast en apk? avser du att köra en utveckling själv?

Ps. https://blogs.windows.com/msedgedev/2017/10/05/microsoft-edge-ios-android-developer/

 

 

 

Edited by Flyfisherman
Link to comment
Share on other sites

Eftersom den är regionslåst så måste jag ju ladda ned själva applikationen och det är väl en apk-fil?

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Man installerar temporärt en gratis VPN app och kör vía denna proxy server och välj USA som country, som efteråt kan avinstalleras.

I filmen rekommenderar han Hotspsot Shield Free Proxy VPN  https://chrome.google.com/webstore/detail/hotspot-shield-vpn-free-p/nlbejmccbhkncgokjcmghpfloaajcffj

 

Då borde det inte bli några problem med regionsskydd.

:)

Link to comment
Share on other sites

Nu vet jag inte hur Hotspot Shield får in pengar men många antivirusföretag har VPN-program, antingen fristående eller inkluderat i antivirusprogrammen. Om man vill vara mee säker på var ens privata information hamnar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu har jag visserligen redan ett abonemang hos ett vpn-företag så det räcker förhoppningsvis med att ansluta dit. Deras output-ip borde vara i USA.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag brukar hämta från apkmirror.

Ex. AndroidAuto

En APK är som en motsvarande EXE/MSI dvs. en installtionsfil. 

Man kan välja att öppna den (dvs. köra den) eller installera den m.h.a. MyPhoneExplorer.

 

Senaste Edge är väl https://www.apkmirror.com/apk/microsoft-corporation/microsoft-edge/microsoft-edge-1-0-0-1656-release/microsoft-edge-1-0-0-1656-android-apk-download/

Edited by Mikael63
Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Ja apkmirror var min första länk i min första post ovan, fast jag lyckades länka till en beta i hasigheten,  här hittas senaste släppta versionen (ja alla versioner):  https://www.apkmirror.com/apk/microsoft-corporation/microsoft-edge/

Och mycket riktigt är det just nu ver. 1.0.0.1656

 

Däremot är jag osäker på hur automatiska uppdateringar fungerar när man installerar från en apk.

Tex. så har jag CoPilot GPS navigator på fånen som är installerad från apk (kom jag nu på) och då måste jag manuellt gå in på CoPilots sida för att kunna ladda hem senaste programuppdateringen, hade jag däremot installerat denna via Google Play store så sköts uppdateringarna den vägen eller alt. man får klicka på uppdateringsknappen i CoPilot appen vilket inte fungerar med apk-versionen. Det står också på deras sida:

https://support.copilotgps.com/en/support/solutions/articles/19000046206-how-do-i-install-a-copilot-app-update-

Jag får ju däremot en mail när det finns en programuppdatering och så ofta sker det inte, högst ett par gånger om året så jag har inga problem med detta. Kartuppdateringarna och fartkamerauppdateringar fungerar däremot direkt inifrån CoPilot appen utan mankemang.

Knepigt och kanske bara gäller för just denna app, men kan vara värt att fundera på hur uppdateringar skall gå till om man väljer en apk-app?

Edited by Flyfisherman
Link to comment
Share on other sites

Fick bli apkmirror, butiken gick inte på min vpntunnel. Försökte till och med ändra systemspråk samtidigt som jag körde vpn, men fick upp meddelande om att edge inte är tillgängligt i "mitt land".

 

Men nu har jag den installerad och allt verkar fungera fint.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Kul att du fått till det, men märkligt att inte vpntunneln fungerade. Då har du inte rätt vpn s/w eller felkonfigurerat?

Däremot är jag mycket brydd över att butiken klagar på region, eftersom MS inte har satt några särskilda begränsningar på denna enligt av  vad jag läst, Edge appen skall vara tillgänglig för alla men jag kan ha missat nån info om detta?

Kanske butiken inte har rätt info och därmed satt fel inställningar?

 

Det vore intressant sedan om du kunde berätta om uppdateringar fungerar som vanligt via Google Play Store eller inifrån appen, för annars kanske du måste ladda hem dessa manuellt från apkmirorr eller hos MS?

Kan du registrera Edge appen hos MS för att få veta via mail när det dyker upp en uppdatering tex.?

 

Eftersom jag har sett att automatiska uppdateringar inte fungerar med apk-CoPilot så blir jag intresserad hur andra apk-appar fungerar. Eller om någon annan på forumet har en apk-app och kan berätta?

Mvh

 

Edited by Flyfisherman
Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...