Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Varför försvinner e-post från Outlook (W10)?


kiwi01

Recommended Posts

Normalt använder jag gmail för min epost, men får mej från Microsoft samt McAfee till mailadress @outlook.com. Båda gäller prenumerationer och kommer ett fåtal gånger per år. Dessutom skickar Microsoft även reklam för x-box lite då och då. Jag har lagt e-postikonen på aktivitetsfältet eftersom siffran 1 då blir synlig för 1 ny epost.

 

När det var dags för en betalningsavisering från MS i början av juli, upptäckte jag att alla tidigare aviseringar och betalningskvitton var borta, sånär som ett kvitto från året före. När det nya kvittot kom 1 augusti, var lådan tom, det enda som fanns är ett antal borttagna mail som handlar om just x-box.

 

Idag fanns ingen notering av inkomna mejl på ikonen men jag öppnade ändå. Det fanns en ny e-post från MS ”spara pengar…”, dvs någon sorts reklam. Alla mina viktiga, flaggade mejl är borta men borttagna mejlen finns kvar.

 

Varför försvinner de? Hittar ingenting i inställningar som skulle kunna påverka detta.

 

Jo – om jag öppnar Outlook 2016 så finns de faktiskt kvar. Men varför kan jag inte få ha dem kvar där jag vill ha dem? Som de faktiskt gjorde fram till i år.

Link to comment
Share on other sites

Har du lagt till ditt Outlook.com konto till Outlook 2016 eftersom det blir så där? Jag har inte lagt till mitt Outlook.com konto till något av de e-postprogram som jag har på skrivbordet och mina räkningar och kvitton finns fortfarande kvar i mitt Outlook.com.

 

Om det nu inte är något i inställningarna som du kan ändra på så kanske det löser sig om du tar bort Outlook.com kontot från Outlook 2016 (och sedan lägger till det igen, om du nu vill få dit det igen).

Link to comment
Share on other sites

Jag har "alltid" haft båda och har kunna läsa e-posten i båda. 

Nja, Outlook 2016 är del av Officepaketet som jag betalar för, går säkert att avinstallera men då försvinner nog mina sparade mejl, eller hur?  :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jag menade inte att du skulle avinstallera Outlook 2016 utan att du tillfälligtvis skulle ta bort nedladdningen av Outlook.com mejlen i Outlook 2016. Men det bästa är förstås om du kan hitta en inställning i något av programmen som gör att originalmejlen blir kvar i Outlook.com även om du laddar ner dem till Outlook 2016.

 

Det är väl så här du har gjort?

https://support.office.com/en-us/article/Add-your-Outlook-com-account-in-Outlook-for-Windows-642C1902-BDD9-4DC3-ABE7-76D60B148B23

 

Här finns ett (oändligt) antal klickbara rubriker om konfigurering av MS Outlook

https://www.msoutlook.info/question/category/configuring

Link to comment
Share on other sites

Är kontot konfigurerat som POP eller IMAP?

Det låter som POP utifrån din beskrivning och i så fall behöver du ställa in att Outlook 2016 inte ska ta bort mejlen från servern efter att ha hämtat dem.

Link to comment
Share on other sites

I ditt Outlook 2016 enligt Leave messages on mail server

Outlook 2010, Outlook 2013 and Outlook 2016

File-> Account Settings-> Account Settings…-> select your POP3 account-> button Change…-> button More Settings…-> tab Advanced

 

Arkiv -> E-postkonton-> E-postkonton...-> Välj ditt POP3 konto-> knappen Ändra...> knappen Fler inställningar...-> fliken Avancerat

Där bör du hitta det skärmbilden på länksidan visar, dvs
Leverans Lämna en kopia av meddelanden på servern
Ta bort från servern efter | | dagar

 

Link to comment
Share on other sites

Jag gick in på inställningar för mitt konto i e-post (W10) – hantera konto, och ändrade Ladda ner epost till ” från når som helst” i stället för ”2 månader” som det av någon anledning stod. Klickade sedan på synkronisera ovanför kontonamnet på första sidan och ser nu samtliga mail från 2014. 

 

Tack för alla tips.

Link to comment
Share on other sites

Du använder dig alltså av e-post appen vilket hade varit bra att veta. Men huvudsaken är ju att det löste sig. Grattis!

 

Även jag är ibland med om att det spökar i datorn. Något förändras av sig själv trots att jag inte gjort någonting.

Link to comment
Share on other sites

Det var ju därför som jag skrev Outlook (W10) = som kommer med windows 10, som inte fungerade som den ska, och jämförde med Outlook 2016 som fungerade som den ska men som jag inte vill använda. 

 

Alltid lär man sig något på vägen, eller hur?  :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...