Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Ceddan

LÖST Är det datakyrkogården som gäller?

Rekommendera Poster

Hej

Förra veckan så tog inte min dator ström och det resulterade såklart i att den dog tillslut. Startade felsöka utan direkt någon framgång. När jag skruvade bort undersidan på datorn så upptäckte jag att i kontakten som sitter i datorn (till laddkabeln) som har 5 trådar och 2 st av dom var av. Någon dag senare när jag skaffat utrustningen som behövdes för att löda fast kablarna igen på sina bläck. Sagt och gjort, kablarna (trådarna) är på plats och som jag kan se så är själva kontakten och kablarna återställda. Trots det så vill inte datorn starta. När jag stoppar i laddkabeln så började en diod i organe blinka, efter enstund så ändrar den till vit. Nu med laddsladden i så lyser den vita dioden och va 4-5 sekund blinkar den till. Det spelar inte någon roll hur länge jag trycker på power knappen, händer inget iaf.

Nått att göra?

 

Mvh ceddan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan prova/läsa lite här om liknande problem.

 

Kan vara att bios fått en spik när kablarna lossnat/glappat och fastnat i nåt låst läge.

 

Du får göra datorn helt strömlös med stora batteriet och även cmos-batteriet om det finns ett?

Finns någon bild där om det är samma dator?

 

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yoga-Series-Notebooks/Lenovo-Yoga-2-11-won-t-turn-on-won-t-charge/td-p/1568970/page/2

 

Lycka till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag gjorde följande:

Drog ur nätkabeln.

Demonterat stora batteriet, skruvar och en kontakt

Lokaliserade cmos batteriet. Fick googla lite eftersom jag inte hade någon aning om vad det var för något.

Kopplade ur det, drog ur kontaktern Otroligt pilligt.

Väntade några minuter innan jag monterade kontakten till Cmos batteriet.

Monterade stora batteriet kontakten och skruvar.

Pluggade i nätkabeln.

DET FUNGERADE :)

Datorkyrkogården får vänta lite.

 

Tack för kommentarerna i min tråd, det måste ha varit som "Flitig" skrev, en spik i Bios. Skönt att ni finns.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul att du fick till det. Det tyder på att du har en förmåga att kunna läsa dig till instruktioner, har bra analysförmåga och är en problemlösare!

Din lösning kan säkert vara ett tips till andra med liknande problem.

Mvh :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×