Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skärmsläckaren fungerar bara en stund


Hans70

Rekommendera Poster

Bildmappen ligger till grund för skärmsläckningsprogrammet.Bildväxling långsam. När programmet har kört en stund kan man inte backa det. Det låser sig och jag får vänta en bra stund innan det kopplas bort, en grå skärm visas. Får tvångsomstarta datorn.Ett meddelande om att för lite minne finns. Ett meddelande om att datorn inte kan utföra kommandot på en svart skärm. Programmet har fungerat fläckfritt i flera år ,men inte längre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Hej,

 

Vilket skärmsläckarprogram kör du med?

Vad har du för dator: fabrikat och modellbeteckning?

 

Det kan ju vara så att ditt skärmsläckarprogram inte stöds fullt ut av Windows 10, alt. att det tar upp alldeles för mycket systemresurser på en något långsam dator.

 

Mitt råd skulle kunna vara att avinstallera detta helt, starta om datorn

Högerklicka Start > Kontrollpanelen > Program >  leta reda på programmet och avinstaellara.

Många sådana program medför tyvärr rejält stor resurspåverkan på vilken som helst dator, för mycket processorkrat krävs i bakgrunden bl.a och inte minst när man skall använda datorn

 

Men prova att använda Windows inbyggda skärmsläckare, i vilket det går att skapa egna bildspel med egna bilder och där du även kan välja tidsintervallet mellan varje blid.

Högerklicka Start > Kontrollpanelen > utseende och anpassning > Byt skärmsläckare > i rullgardinslisten välj antingen foton eller fotogalleriet > klicka inställningar > kicka bläddra => välj en mapp som innehåller de foton du vill ha med.

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...