Just nu i M3-nätverket
Jump to content

...markören förflyttar sig


Solspindeln

Recommended Posts

Solspindeln

Vad är det för fel när man skriver (oavsett var, Lokalt på datorn eller Externt, mest Externt) och även på :https-sidor så hoppar Den JÄv.. "markören" iväg, så jag får hålla ett konstant öga på var den "rackarn..." är.

Det är en enklare Amilo ("bärbar" KASTBAR! ibland) OS Vista Business.

Använder musen vid förflyttningar och håller stort avstånd till pekplattan. Pekfingervalsen... med höga armbågar för att inte trigga pekplattan.

Skriver vanligtvis inte på den här, men ibland.

 

VET den att jag skriver om den? eftersom inte ett hopp.....

 

Tacksamt svar: Sol och Vår   B)

Link to comment
Share on other sites

Testa att avaktivera pekplattan helt. Kan finnas en särskild tangent/knapp för det.

Testet mest för att ev. ringa in orsaken.

Link to comment
Share on other sites

ChromaWoods

Har varit med om liknande. Om det är en gammal mus med kula så se till att kulan är fri från smuts. Om det är en lasermus så se till att ytan som musen står på är fri från smuts. Kan även testa med olika underlag. För bägge gäller även att underdelen av musen i övrigt också är ren.

 

I mitt fall har jag en lasermus, men jag kan inte använda den direkt på mitt träskrivbord eftersom ytan är lite ojämn, så jag måste ha musmatta. Annars händer liknande för mig som du beskriver.

Link to comment
Share on other sites

Solspindeln

Tack! för två Bra svar. 

Avstängningen till musplattan har jag försökt tidigare, men den vill vara med, "svarade" inte på kommandot. Det är nog självförvållat efter mina äventyr när jag hittade en Svärm av inställningar "långt under" GodMode. DIT går jag inte igen, av hälsoskäl.

 

Musmattan är som du beskriver, lätt "nyanserad" inte mycket, men nog tillräckligt för Lasermusen. Köpte mattan för ~1 månad sen.... grå/beige....! när det fanns andra färger, och varför inte 5st? Mattan är en "förbrukningsvara". Efter allt "krigande" har säkert handsvetten gjort sitt, å´ en å´ annan salivdroppe... 

Har inte behövt vindrutetorkare på skärmen i alla fall.

 

Nja, mycket oljud/liten verkstad, har en fäbless för att "spetsa till det" men håller igen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...