Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Använda swish och kontant betalning på tradera


marklinmaster

Recommended Posts

marklinmaster

Hej! 

 

Tänkte sälja en gammal iMac G4 Globe som jag har liggandes. 

 

Jag skulle vilja använda swish eller kontant betalning eftersom jag enbart tänker erbjuda avhämtning och det blir enklast.

 

Tradera låter mig dock inte använda något annat betalningssätt än Klarna eller Paypal, eftersom datorkategorin har "generellt sett höga slutpriser" och jag inte har arbetat ihop en säljarbedömning. 

 

Till frågan, vad händer om jag anger Klarna som betalningssätt men skriver i annonsen att det går bra att betala kontant vid avhämtning eller via Swish? Kommer Tradera på något sätt "tvinga" köparen att betala med Klarna?

Link to comment
Share on other sites

marklinmaster

Jag som har sålt för få varor är tvingad att använda traderas påtvingade betallösning (slutat och sälja)

Så det kommer alltså inte funka att välja Klarna som alternativ men sen ta betalt kontant? 

Suck, jag får väl använda blocket istället. 

 

Tack så mycket för hjälpen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kan du inte använda Swish då? Det blir ju nästan som kontant betalning. 

 

Jag säljer också på Tradera men använder alltid Klarnas lösning, då kommer pengarna in på kontot utan att jag behöver uppge mitt (hemliga) bankkontonummer till en okänd person. Så var det inte förr, nu är det annorlunda eftersom det finns många som bluffat med nätannonser har jag läst. Det är väl därför det tagit bort det. Tråkigt men sant.

 

För övrigt har flera lunchrestauranger där jag jobbar börjat ta betalt med kort och Swish, "inga kontanter" heter det i kassan, så jag känner att man måste hänga med i utvecklingen... Detta antagligen pga rån-risken, de vågar inte ha mynt och sedlar inne i restauranglokalen.

Link to comment
Share on other sites

Tillägg: Kan du inte i annonsen tydligt skriva ut att du vill ha betalt i förskott, i god tid, före avhämtningen, så att du ser ordentligt att du fått pengarna?

 

Jag sålde också en dator men upptäckte att jag inte var ensam om att göra detta, jag såg att slutpriserna ofta inte alls blev så höga som man skulle ha hoppats. Jag hade dock tur med just min auktion och fick kanske 20% av nypriset.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...