Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Startsida Inledande text


j.andersson

Recommended Posts

Gör en del webbsidor vid sidan av ordinarie jobb. Har tillverkat rätt så många vid det här laget.

 

Blir lite störd på att samtliga alltid på första sidan vill att det ska stå:

 

Välkommen till X

Välkommen till Y

Välkommen till Z

 

En himla massa välkommen hit och välkommen dit. Det finns en webbyrå i Stockholm som gör väldigt trevliga webbsidor. Brukar titta till dom i bland för att få inspiration. Dom har väl en 100-sidor i sitt "sortiment". Jag har endast lyckats hitta en med en text i stil med "Välkommen till företag/verksamhet". I övriga fall har dom istället en inledande fras i form av tagline/slogan eller annan kort beskrivning. 

 

Så måste man verkligen ha med ordet "Välkommen" som inledande fras? Underförstått så får man väl ändå hoppas att man är det ;-)

 

I övrigt då jag tillverkar webbsidor så stöter jag också på dom som vill att det ska stå "Klicka här", och "Klicka här". Tycker att det är rätt så onödigt. Tanken är väl att länkarna ska vara utformade på så sätt att man förstår att det är länkar.

 

Det är väl förstås logiskt att dom man gör webbsidan åt får tycka till, och få sin vilja igenom, men dom har en del konstiga påpekanden och idéer tycker jag.

Link to comment
Share on other sites

Det är fullständigt normalt att använda artighet (välkommen) och tydlighet (klicka här). Om du kollar in några sidor på andra språk än svenska så kommer du att hitta samma saker.

Link to comment
Share on other sites

Jag stör mig också på "Klicka här", eller ännu värre, när bara "här" är en länk. Det bör framgå av en länks text vad den länkar till. "Klicka här" är inte heller sökordsvänligt. Om kunden insisterar på "Klicka här"-länkar, smyg åtminstone in ett title-attribut som beskriver länken.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...