Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skärmen blr svart efter att användaren laddats in


Angantyr99

Recommended Posts

Hej,

 

Hastigt och olustigt kan jag inte längre starta upp min stationära dator.

 

Skärmen blir svart vid uppstart efter att användaren laddats in, allstå det sista som operativet gör. Samma sak händer I safemode. Jag kan få upp task-managern genom att trycka ctrl-alt-del och jag kan trycka på "switch user" och få fram en bild. Grafiken ser då helt OK ut.

 

Verkar som om att användar-id är korrupt eller att något händer när användaren startar upp.

 

Kan inte komma på att jag gjorde något särkilt dagen innan problemet uppstod. Nyligen har några windows-uppdateringar gjorts men jag har bestämt för mig att datorn startats upp OK efter detta. Surfade begränsat på välkända sidor dagen innan om jag alls surfade. kommer inte ihåg riktigt.

 

Har inget jätteviktigt på huvudhårddisken, men skulle ändå villa behålla den om det går. Har bla inte sparat favoriterna på länge.

 

Skulle vara ytterst tacksam för hjälp med detta.

 

 

/mvh

Link to comment
Share on other sites

Har nån gång fått samma sak efter uppdateringar på min Windows 7. Väntade ~20 minuter, och skrivbordet kom upp. Den hade gjort några förberedningar innan skrivbordet kom upp.

 

Du kan ju försöka att återställa din dator. När du startar datorn så "spammar" du på F8 tills en meny kommer upp där du borde hitta ett alternativ som "Använd senaste funkande punkt" eller nånting sånt.

 

Eller så kan du försöka boota datorn från nån återställningsskiva...

Link to comment
Share on other sites

När du har Aktivitetshanteraren (Task Manager) uppe så finns det i en meny ett val som heter "Ny aktivitet" där kan du pröva med att skriva in explorer.exe som är programmet som sköter om skrivbordet.

 

En annan möjlighet är att i "Ny aktivitet" i stället skriva in kommandot rstrui.exe som är programmet för att göra en systemåterställning till en tidigare dag.

Link to comment
Share on other sites

Detta var ju pinsamt enkelt. Allt jag behövde göra var att ta fram safe-mode menyn med F8 och välja startalternativ "senaste fungerande inställning" så fick jag tillbaka mitt skrivbord.

 

Tack för hjälpen.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...