Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bygge av datorlåda - Förslag på bästa lösning (Avslutas)


DePhaz

Recommended Posts

Go kväll.

 

Jo, jag lade tråden här men är det fel så flytta. Men det gäller ju trots allt hårdvara... ;)

 

Jo, det var så att jag tänkte göra mig av med gamla datorlådor jag har stående och tänkte att man kanske kunde göra något kul projekt. Med en tanke i huvudet skaffade jag mil lite gamla delar (moderkort eftersom det som satt i hade flera fel) och nya delar (nätdelen ville jag byta för jag tycker inte om gamla nätdelar). Fick tag i ett moderkort, minne och en Pentium 3 (vilket i praktiken nedgraderar datorn men strunt samma. Men jag mitt nöt hade ju inte mätt så det visade sig att moderkortet inte passade. Fel på 1 ynka centimeter på båda ledderna :angry: . Nå, ingen skugga över försäljaren och sakerna var billiga så strunt samma. Jag fick hem nätdelen men har inte provat det ännu eftersom jag gissar att den också kommer att ta för mycket plats jämnfört med det gamla (och om jag ska skicka tillbaka något är osprättat bäst).

 

Jag måste dock fatta beslut inom en snar framtid då fakturan ska vara betald om ca 20 dagar. Retur måste ske innan dess. Vänder mig därför med en fråga till forumets samlade kompetens om det går att lösa denna knut på något sätt. Bifogar bild på lådan men den är ganska stor, tänk på det. Det ni ser är stommen utan allt. Diskett och CD enheten sitter i ett löstagbart fack och under sitter en hårddisk bur. Original moderkort höll 19x23cm och hade sugpassning. Kanske har någon ett passande moderkort på lager? Eller några bra förslag på lösning? Då är det bara att posta. ^_^

post-123285-0-46468800-1460226269_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ok, tackar! :)  Jag har några stycken gamla P4:or men är inte säker på vilken socket det är. Får kolla upp det. Tanken var ju att använda gamla delar. Aja, då behåller och betalar jag nätagget.

 

Edit: det är socket mPGA478B (visste jag egentligen, hade bara glömt det :( ).  Webbhallen har butik på den ort jag arbetar, får kontakta dem i morgon. 

Link to comment
Share on other sites

Jag kan lägga upp denna bild här också. Mätte lite med original delar på plats. Längst till höger ska det sitta en liten fläkt (på hakarna) och närmast fotografen sitter hårddiskens bur. Original nätagg är 63 mm "brett" här. Är förresten lite osäker på storleken på det nya nätagget. På Webbhallens sida står storleken angivet B 8.5 D 17 H 6.5 cm. På tillverkarens hemsida är den angiven LxWxD 175x85x70 mm. Man blir ju lätt lite vilse...  :unsure:  (Ja, jag drog ett mail till Webbhallen också).  Hade förresten 3 stycken Pentium 4:or. Någon av dem borde väl fungera tycker jag. Fläktar/kylare har jag många olika modeller. 

 

 

post-123285-0-07722700-1460305273_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uppdatering.

 

Nä, Webbhallen hade inget passande kort, det enda de hade var tydligen socket 1150, 1151 och 1155. Inget till Pentium 4. Någon som har skrot liggande som jag kan få köpa? Med rätt mått vill det säga. Glömde ju tala om vilket nätagg jag köpte, det är ett: be quiet! PowerSupply (PSU) TFX Power 2 300W Bronze. Någon som har ett uppackat och kan mäta noggrant för jag vill, som tidigare noterats, inte sprätta upp mitt paket om jag ska skicka tillbaka.

Link to comment
Share on other sites

Moderkortet du har är ett Flex-ATX. Det är ett mycket speciellt format på moderkort. Hitta ett sådant med socket 478 kommer inte att bli lätt. Ebay, Tradera eller Blocket är kanske bästa platserna att leta på.

Link to comment
Share on other sites

Ok, finns det inga "vanliga" moderkort med rätt storlek och socket?

 

Edit: Tittade runt lite och det ser tunt ut. Kanske lika bra att bygga i tower lådan istället...

 

Edit2: Skulle det funka med mITX? Netvaruhuset.com har en del att välja på med rätt socket.

Link to comment
Share on other sites

Har nu varit i kontakt med tillverkaren av nätagget och visat min bild (se min 3:e post) och då nätdelen är 70mm hög är den 85mm bred vilket gör att den inte kommer att passa. Projektet avslutas därför.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...