Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Program som kan hantera ljudinställningar på dator


Flyfisherman

Recommended Posts

Har två äldre datorer med Windows 8.1 (blir snart uppgraderade till Windows 10) ena en gammal laptop, den andra en ännu äldre stationär AMD dator från 2006.

 

Ljudet och allt fungerar men det går inte att hitta och installera nyare ljuddrivrutiner -programvara till någon av dessa.

Har "någorlunda hyfsade" separata datorhögtalare inkopplade, men jag saknar verkligen möjligheten att konfigurera ljudet typ bas, diskant eller EQ.

Windows har ju heller ingen sådan inställning vad jag kan hitta.

 

Finns det något 3:e partsprogram som kan hantera detta oavsett ljudkrets?

Link to comment
Share on other sites

Jo men då måste man ju spela upp via denna och då använder jag helst VLC som har EQ,

Det är inte en uppspelare jag söker.

 

Jag är ute efter ett fristående program som gör detta, kunna konfigurera ljudet så det gäller för all ljuduppspelning för det finns andra tillfällen när jag vill ha ut ljud än via ett musik och videouppspelnings-program.

Tex. titta på Netflix, Youtube etc.

 

Osäker på om det ens finns nåt sådant?

Link to comment
Share on other sites

Från din länk:

The Free DFX, while not a true equalizer, allows for source-independent sound adjustment that probably satisfies most people.(How many have proper speakers, the ear and will bother to adjust the equalizer per song/album?)

 

Det visade sig att denna lilla historia DFX Audio Enhancer var väldigt kapabel i gratisutförandet. Vissa funktioner är låsta och finns i betalvarianten, men tillräckligt många inställningar för att jag kan anse den fullt tillräcklig och gör sitt jobb. Dom övriga funktionerna har jag heller inget bruk av.

 

Visst, ljudet kan naturligtvis inte mäta sig med det jag har på min stationära 'rätta maskin' med andra högtalare och Audio Realtek® ALC1150 och där jag kan justera det jag behöver i Realteks HD-ljudkonfiguration.

 

Men på mina andra gamla datorer med avsaknad av alla möjligheter till detta (pga. uppgraderingar till moderna operativsystem) och särskilt laptopen är jag fullt nöjd med denna och framförallt att jag kunde dra ned på bas och framhäva mellan- och diskantregistren. Lät väldans dovt med alldeles för mycket bas innan och utan tillstymmelse till diskant med Logitech lådorna tillkopplade och utan dessa går det inte att lyssna med dom inbyggda dynghögtalarna...

 

På den andra gamla härken har jag inte testat, där är det åt andra hållet lite, delvis beroende på dom högtalarna och lika kass ljudenhet som på laptopen, men utan möjlighet att göra något. Testar på den till veckan, men det kan nog inte bli sämre, :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...