Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kan man ångra tillbakarullningen?


svewik

Rekommendera Poster

Installerade gratisversionen av Win 10, men ångrade mig och rullade tillbaka win 7.

När jag försöker installera igen får jag meddelandet att windows inte är aktiverat ock kräver aktiveringskod (som jag inte har).

Är jag körd nu?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det lilla vita fönstret i aktivitetsfältet försvann när jag laddat hem win 10, så jag försöker via windows uppdate där jag får uppmaning till att uppgradera. Klickar jag knappen 'kom igång' startar nedladdning. Mycket snabbt, antagligen för att nedladdning redan registrerats, kommer jag till fönstret 'Förberedelser' och därefter får jag uppmaning om att aktivera: 

'Windows har inte aktiverats på datorn. Använd en produktnyckel för att aktivera det innan du uppgraderar till Windows 10.

 

Möjligen är det så att mitt exemplar av win7 är en piratkopia. (I så fall en mycket skickligt gjord kopia. Allt ser ut som orginal.) Köpte det på tradera för flera år sedan. Kommer ihåg att jag hade problem med äktheten. Men plötsligt en dag (efter en automatisk uppdatering) fungerade det utan tjatskärmen.

 

Dessutom: Jag kunde ju ladda hem och installera win10 åtminstone 1 gng. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Steg ett är alltid att kontrollera om Windows är aktiverat innan uppgradering påbörjas.

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows7/how-can-i-tell-if-windows-7-is-activated

 

Eller följa denna guide där man online på på Microsoft kan kontrollera detta http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/genuine

 

Om man vet med sig att man har en äkta utgåva, men har problem med aktiveringen, så ringer man Microsoft support och gör en telefonaktivering.

Numret bör framgå när man skall försöka aktivera sitt Windows https://support.microsoft.com/sv-se/kb/950929

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok. 

Men nu blev jag feg. Man skall alltså ladda hem en programvara för verifiering. Men vad händer om det programmet inte godkänner mitt windows? Får jag tillbaka tjatskärmen då?

 

Nu uppstår frågan om detta är värt mödan. Jag har ett fungerande win7 just för närvarande, och efter att ha testat win10 ett par dagar så är jag inte så imponerad. Ja, man har rullat tillbaka mycket av det som blev fel på win8, men jag tycker att det är mycket krimskrams kvar som kanske fungerar bättre för paddor och telefoner. Jag har bara stationära datorer. Har inget behov att ta med datorn någon annanstans.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...