Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
rammega

Hur uppdaterar man BIOS?

Rekommendera Poster

rammega

Hej. Jag har ett ASUS P6T SE och ligger på ver.02.61.

men hur gör man konkret en uppgardering. Jag har kört en test för ljudhantering och den föreslår avstängning an "trottling och en uppgaradering av bios. men det känns skakigt för mig.

Någon som kan hjälpa mig?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
.M

Alright, först en säkerhetsnotis. Uppdatera bios är något man ska göra i absoluta undantagsfall. Jag har följt dina inlägg kring ett krånglande ljudkort och om du upplever att du inte har några andra alternativ så får du köra på.

 

Asus P6T har en bios backup lösning för att återställa om något går snett, men det innebär fortfarande en risk.

 

Alternativ ett för uppdatering går ut på att använda ett verktyg som Asus levererar och det heter Asus Update. Enligt manualen så ska det följa med på en DVD-skiva du borde fått med moderkortet. Installera programmet och ta en backup på den nuvarande bios. Sen uppdaterar du till senaste versionen genom att ladda ned bios från internet. Allt detta sker i programmet om jag förstår saken rätt.

 

Alternativ två är att lägga bios-filen på ett usbminne och när datorn startar så trycker du Alt+F2. I det läget så tror jag att du själv måste hitta bios-filen på asus hemsida. Alternativt så kanske du kan använda Asus Update för att ladda ned korrekt fil.

 

För att återställa bios om något gått fel så förväntas du sätta i en DVD-skiva eller usbminne med rätt biosfil på som ska laddas in när datorn startar. Vilket gör det extra viktigt att du gör en backup innan du börjar.

 

Med Asus Update så verkar processen vara hyfsat automatiserad och du kommer inte behöva oroa dig allt för mycket. Men kom ihåg att ta backup.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...