Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Screamer Link (Skrämmande Länk)


Lundin

Recommended Posts

Hej!

 

För ett tag sen tryckte jag på en länk en "vän" skickade som skulle vara ett nytt spel som var skapat via Internet som vi alla i kompisgruppen skulle spela tillsammans. Jag anade inget ont imot länken så jag tryckte på den. Med ett ryck hoppade jag "ur" stolen och blev helt förvånad och rätt vettskrämd. Jag hade alltså gått på en Screamer Link. En Screamer Link är en länk där en "hemsk" gubbe/figur täcks över skärmen, med ett väldigt högt ljud.

Jag tycker aldrig sån här typ av humor är kul, så lämnade samtalet direkt då hela "kompisgruppen" asgarva.......

Då det var sent stängde jag av datorn och gick o la mig.

 

Dagen efter starta jag datorn och drev min dagliga rutin, gick in på Twitch och Youtube bla.

Men då uppstod det ett fel, jag kunde ej se på videos/livestreams från dem båda.

Alltså ana jag att det var nåt fel på mitt flash player/Javascript. Jag hade på känn att det var nåt typ av virus eller liknande i datorn så sökte igenom med Avast free. Så fungera det! Jag vet inte hur men nu fungerar det klockrent.

 

Men jag har lite funderingar kring detta:

*Kan Screamer Links ge virus?

*Hur kunde den stänga av Flash och JavaScript om det var nu det?

*Hur kunde Avast lösa problemet då den inte tog upp nåt fel?

 

Är tacksam för all hjälp och alla svar, då dessa länkar börjar bli "populära" igen. Och om det är nån annan som har haft samma problem? Är intresserad. :)

 

(OBS Mitt första inlägg här så skulle uppskatta lite hjälp ifrån moderator om nått är fel med tråden.)

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

1. Webbsidor kan infektera datorer, utan att man gör något, om det finns något säkerhetshål i datorn. Säkerhetshål kan utnyttjas på detta sätt kan finnas i Windows, webbläsaren, Flash, Java, Adobe Reader eller något annat program som en webbsida kan få att starta i eller från webbläsaren.

 

Java ska inte blandas ihop med Javascript. Java är ett separat tillägg i webbläsare medan Javascript är en funktion som är inbyggd i webbläsarna.

 

2 och 3. Kan jag inte svara på.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret! :)

Jag kan inte se något som är fel i datorn när jag gör en virussökning, men har då bara använt Avast!. Jag har inte heller märkt nåt annat fel med Youtube och Twitch sedan jag sökte igenom när felet uppstod.

 

Men en sak som har förändrats är den syn man har till länkar nu... Men det är bra iofs för att få en bättre uppfattning att vissa länkar bör man ej klicka på.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...