Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Loopia har tappat bort mig


rolfr

Recommended Posts

Har haft några domäner hos Loopia i flera år och som fungerat bra hela tiden. Idag visar det sig att den ena inte 'finns' på nätet längre. Det började med error 500 som indikerade ett internt server fel. Efter ett samtal till supporten så lovade de att titta på problemet, fastän de inte just då kunde se något fel.

 

Efter ett tag ändrades felet till nr 404, alltså att sidan eller mappen inte kunde hittas. Jag ringer igen och de skall söka vidare. Men ingenting händer förutom att de i ett mejl påstår att det är något fel med filen global.asa. Och när de svarar detta på mejl så är supporten redan stängd för dagen. Helg, ni vet.

 

 

Global.asa användes inte av mina program. Jag kör gamla klassiska ASP och har för mig att den användes av Access. I vilket fall så är den inlagd 2015-02-25 och det är inte av mig. Det måste vara Loopia själv. Jag tittar på innehållet och det står bara: <script language="vbscript" runat="server">. När jag lägger in en test.asp fil i domänroten så får jag fortfarande error 404.

 

De skrev att de flyttat min domän till en annan server och då gett mig annat ip-nummer. Men berättade inte vilket och heller inte om jag själv då behöver ändra någon inställning.

 

Rent allmänt verkar de ha haft någon som rumsterat om utan nämnvärd kontroll, eftersom jag inte kunde komma in m på min MySql databas här hemifrån heller. Jag upptäckte då att de raderat mitt inloggnings-id. Kunde inte komma in efter att ha angett en ny användare igen heller. Upptäckte sedan att de även hade ändrat värdnamnet utan att berätta det för mig. När jag ändrat det i mitt program efter deras nya så kom jag in i MySql. -Man blir ju lite mörkrädd hur de hanterar uppgifterna.

 

Domänen administreras av Loopia och är betald till maj nästa år.  Jag kommer inte in på en vanlig html sida heller. Varför kan jag inte se någon sida alls på denna domän? Kan de ha sumpat adressen i sina namnservrar. Det står att det är deras NS1 och NS2. Men det fungerar ändå inte som URL adress. Mappen finns där och jag kommer åt den via FTP.

 

Någon med idéer?

 

Link to comment
Share on other sites

jag ser nu att en testsida i html format och namnet test.asp inte fungerar. Men om jag lägger dit en likadan med namnet test.html så visas den.

 

Tydligen har ASP slutat fungera i denna domän. Men jag kan nämna att ASP sidorna i en av de andra domänerna, med tillgång till samma MySql databas, fungerar fortfarande.

Link to comment
Share on other sites

Det är inte klokt vad de har klyddat!  Supporten skrev i mejlet att han var ny på jobbet. Det måste nog gälla för de som har tillgång till systemen också:

 

Jag upptäckte att den domän som fortfarande fungerar har i sin specifikation en användarpool som är satt till

ASP,  .NET Framework 3.5 (32-bit)

 

medan den som inte funkar har idag fått (eftersom den funkade tidigare):

.NET Framework 4.5 (32-bit) ... och det går inte att ändra till det som funkar eftersom det alternativet inte finns i rullgardinsmenyn.

 

Vad kan jag göra?

Link to comment
Share on other sites

Fortsätta att tjata på dom, du betalar ju för support för dina domäner, det är deras sak att gå igenom, och se vad som hänt från grunden, och lösa problemet.

Kan vara bättre att ringa, går lite fortare också.

Om den du pratar med anser att han inte har erfarenheten, så be om att få prata med någon med större erfarenhet

 

Ärligt talat, ett sådant här problem, kan inte vi på forumet lösa eftersom vi inte har acces till deras servrar, det är bara tips du kan få.

Link to comment
Share on other sites

Försökte ringa igår, men som jag skrev så stängde de supporten kl 15. Mejlet hanskickade var stämplat till 15:16. Nu idag öppnade supporten kl 11 och medan jag satt i den långa kön, kollade jag mina mejl. Svaret jag fick gör mig fullständigt förtvivlad.

 

Visserligen har de flyttat mig tillbaka till en av de servrar som klassisk ASP fortfarande fungerar på. Men de hänvisar till ett inlägg på deras driftblogg som säger att de håller på att uppgradera sina Windows servrar och i och med det försvinner vanliga ASP. Jag får bara helt käckt tipset att jag skall migrera alla mina sidor (sammanlagt långt över 1000 st ) till .NET.

 

Jeezz.... hur i all världen gör jag det?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...