Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Varning för minadressandring.se


Matzeball

Recommended Posts

Jag vill bara varna för att göra adressändring via minadressandring.se. 

Det är garanterat bluff.

 

Det kostar 555 kronor per halvår för tjänsten säker adressändring.

Det man får är

  1. Blankett för adressändring till skatteverket ( som man kan få gratis av skatteverket )
  2. Akutjour i form av att man kan kontakta dem  via ett okrypterat webbformulär där man skriver in sitt personnummer. Alternativt att man skickar ett mail. Telefonktakt är inte möjligt ( vad är det för akuttjänst). Det de då säger att de kan leverera är min egen folkbokföringsadress.

Min fru som inte är hemma på sånt här har beställt det och betalat det också. Hon orkar inte bråka och blir förbannad om jag målar f-n på väggen.

 

Den första fakturan vi fick var en påminnelsefaktura med påminnelseavgift och administrationsavgift och hot om kronofogden.

Påminnelsefakturan hade varken företagslogga eller förfallodatum, bara det datum som de hävdar att första fakturan hade.

 

På så sätt har de satt ångerveckan ur spel och de stressar folk till att betala.

 

Om man läser deras hemsida och vad tjänsten innehåller så är det dålig svenska och totalt obegripligt vad värdet är i det de levererar.

 

Min egen adress kan jag få genom att logga på skatteverkets sida och kolla ett personbevis. Det kostar ingenting. Någon assistans kan man inte förvänta sig vid identitetsstöld. Frågan är om det inte är de som stjäl identiteter. Det är ju ett utmärkt sätt att få både namn och personnummer och adress.

 

Tyvärr är det inte mitt personnummer på adressändringen så vet vart jag ska vända mig för att påtala de oseriösa med dem.

 

Link to comment
Share on other sites

Sajten kanske fungerar, men det är ett smaklöst sätt att lura dom som använder sidan på pengar, med tanke på att den riktiga sajten som heter snarlikt, adressändring.se, och är helt gratis, men som tar lite betalt för eftersändning under ett år, om man vill ha detta, det är frivilligt dock .

 

Men visst ska man varna för oseriösa webbsidor som lurar folk på pengar.

Link to comment
Share on other sites

Det tycks verkligen vara en mycket tveksam verksamhet, för att inte säga ren bluff, ni råkat ut för.

 

Flera som varnar för detta:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/varning-foer-bluffakturor-fraan-adressavisering-se-1081979

http://www.driva-eget.se/nyheter/bluffakturor/se-upp-for-den-falska-adressandringen

http://www.driva-eget.se/expertsvar/bluffakturor/lurad-av-minadressandring-se

 

Bolaget bakom tjänsten:

http://www.solidinfo.se/foretag/sydmetod-ab

 

Minst tio anmälningar till Konsumentverket:

http://diabasweb.kov.se/doklist.asp?x=x&doksok=J&kundnamn=sydmetod&sorton=d_dokinfo.reg_dat&sortdir=desc

 

Tyvärr så fick inte Svensk Adressändring AB (som åtminstone är seriösa om än i mitt tycke lite dyra) igenom sitt yrkande på överföring av domännamnet:

https://www.iis.se/docs/beslut_sakeradressandring_m.fl_.pdf

 

Du bör åtminstone försöka att hävda din ångerrätt samt bestrida fakturan samt eventuella krav (både från inkasso och Kronofogden).

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är risk att man går på diverse finter numera om man inte är observant och ifrågasättande. Det mest irriterande är, tycker jag, de telefonsäljare som likt iglar vägra acceptera ett artigt nej. Idag ringde en säljare från en telefonoperatör som, efter ett inledande artighetsbludder, erbjöd ett fasttelefonabonnemang till lägre pris än mitt nuvarande pris hos en annan leverantör. "Tack för att du ringde men jag inte intresserad" svarade jag. Då blev det tyst en stund och sedan kom det som oftast kommer i detta läge: "men hur kan du inte vara intresserad av ett lägre pris?". Då svarade jag som jag numera gör i ett sådant läge: "men det ska jag väl inte behöva motivera?"

Det blev tyst en stund och sedan lade han på.

Link to comment
Share on other sites

Låter som "007".  Googlade på detta företag och det var massor av negativa inlägg. En kund tog ett abb. som heter 75 vilket skall kosta 75Kr/månad.

Första fakturan var på över 750Kr

Tacka nej till deras erbjudande hjälper inte alltid heller. Ordererkännande kommer ändå och alltid efter mer än 10-12 dagar så att man skall missa ångerrätten på 2 veckor

 

Om man får ett sådant ordererkännande. Skriv åter avsändaren på kuvertet och lägg det på gula lådan. Räcker att tejpa igen kuvertet. Inga frimärken.

Sänd ett mail också för att ha kvitto på att du utnyttjar din ångerrätt som är 14 dagar.

Bäst är att inte svara alt. bara lägga på vid samtal från telefonförsäljare.

Då slipper man lägga tid på att ta sig ur.

 

Fick nyss ett erbjudande i en app på mobilen att jag vunnit en iPad. Klickad mig vidare av nyfikenhet och där måste man såklart uppge adress, mejlkonto mm mm. Eftersom jag heter "Olle Olson" är kvinna och född år 1900 och använde "10 Minute Mail" kom jag så småningom fram till att jag skulle få en Rakhyvel för 1 krona och förmodligen att löpande avtal att betala varje månad.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Skulle mycket väl kunna handla om identitetsstölder. Som Matzeball sa är det ett utmärkt sätt att få både namn och personnummer och adress. Det är allt som krävs för att beställa varor i ditt namn. En kompis till mig blev utsatt för det tidigare. 

 

Polisen går igenom det mesta här:

https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Skydda-dig-mot-brott/Bedrageri/Identitetsstold---Skydda-dig/

 

Dessa sidor hittade jag mer bra info på:

***

http://se.norton.com/identity-theft-primer/article

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

För privata villa och husägare och övriga med egen postlåda ute, är själva postlådan ett trist ställe: så tillvida att bedragare kan utnyttja denna för att dels få fram personuppgifter och ta över ens identitet och givetvis att beställa varor i ens namn. Dom ser naturligtvis till att vittja brevlådan innan en själv gör det och således kan det ta tid innan sånt upptäcks.

 

Det brandgula kuvertet från premiepensionsmyndigheten, när detta skickas ut skall man vara extra uppmärksam, det innehåller precis alla uppgifter som en "förslagen" bedragare kan utnyttja för att bl.a. "ta över ens identitet".

Just detta var på SVT Plus för nån månad sedan.

Huga. :thumbsdown:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...