Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Intrångsförsök?


Adde347

Recommended Posts

Hallå!

Är en glad amatör när det gäller datorer men har ändå så vitt jag vet lyckats undvika allvarligare problem men en dag när jag surfade som vanligt dök det plötsligt upp ett meddelande från mitt antivirusprogram om att den personliga brandväggen hade stoppat ett intrångsförsök.

 

Reagerade först inte särskilt på detta men när likadana meddelanden dök upp dagen därpå blev jag orolig. Gjorde en total genomsökning av datorn men hittade inte något särskilt. Efter det har jag inte (ta i trä) fått några liknande meddelanden men har ändå gått och grubblat över vad det egentligen var som hände.

 

Var det ett illasinnat försök att göra intrång eller har jag helt missförstått situationen och det rörde sig  om något helt harmlöst?

 

Tack i förväg.

Link to comment
Share on other sites

Ett bra virus så tar det många dagar/månader/år innan ett antivirusprogram hitta viruset eller om inte ser den som ett virus utan det kanske är en trojan då har antivirusprogram mycket svårare att se den som ett virus.

 

Det kan komma upp intrångsförsök när någon försöker port scanner ditt internet så hände det för mig någon gång.

 

Men jag kör inte med någon router utan en dator som en brandvägg  och den klara av att skydda mig från alla typ av attacker.

 

Hade en skoluppgift om att bygga ett lite virus och se hur lång tid det tar innan ett antivirusprogram hitta den det som är skoj att den hitta inte det viruset och det var för 2 år sen och ingen antivirusprogram har hittat den ännu förutom Norton men den säger att allt är virus. (Testad i ett virtual miljön)

Uppdatera din router firmware dom kanske har fixat något mot attacker eller buggar.

Uppdatera din Windows till dom nyas uppdateringar samma sak med antivirusprogram.

Link to comment
Share on other sites

Det finns de ute på internet som skannar datorer efter öppna portar som det går att göra intrång genom. I ditt fall har F-secures brandvägg stoppat det. Alla installerade brandväggsprogram är mycket bra på att blockera intrångsförsök. Det är inget att oroa sig för.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...