Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Adde347

Intrångsförsök?

Rekommendera Poster

Adde347

Hallå!

Är en glad amatör när det gäller datorer men har ändå så vitt jag vet lyckats undvika allvarligare problem men en dag när jag surfade som vanligt dök det plötsligt upp ett meddelande från mitt antivirusprogram om att den personliga brandväggen hade stoppat ett intrångsförsök.

 

Reagerade först inte särskilt på detta men när likadana meddelanden dök upp dagen därpå blev jag orolig. Gjorde en total genomsökning av datorn men hittade inte något särskilt. Efter det har jag inte (ta i trä) fått några liknande meddelanden men har ändå gått och grubblat över vad det egentligen var som hände.

 

Var det ett illasinnat försök att göra intrång eller har jag helt missförstått situationen och det rörde sig  om något helt harmlöst?

 

Tack i förväg.

Redigerad av Adde347

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
kikotte

Ett bra virus så tar det många dagar/månader/år innan ett antivirusprogram hitta viruset eller om inte ser den som ett virus utan det kanske är en trojan då har antivirusprogram mycket svårare att se den som ett virus.

 

Det kan komma upp intrångsförsök när någon försöker port scanner ditt internet så hände det för mig någon gång.

 

Men jag kör inte med någon router utan en dator som en brandvägg  och den klara av att skydda mig från alla typ av attacker.

 

Hade en skoluppgift om att bygga ett lite virus och se hur lång tid det tar innan ett antivirusprogram hitta den det som är skoj att den hitta inte det viruset och det var för 2 år sen och ingen antivirusprogram har hittat den ännu förutom Norton men den säger att allt är virus. (Testad i ett virtual miljön)

Uppdatera din router firmware dom kanske har fixat något mot attacker eller buggar.

Uppdatera din Windows till dom nyas uppdateringar samma sak med antivirusprogram.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Det finns de ute på internet som skannar datorer efter öppna portar som det går att göra intrång genom. I ditt fall har F-secures brandvägg stoppat det. Alla installerade brandväggsprogram är mycket bra på att blockera intrångsförsök. Det är inget att oroa sig för.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...