Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Antivirus på väg ut från marknaden?


Flyfisherman

Rekommendera Poster

Det är ett så kortfattat referat av intervjun att det blir fel betydelse. IDG har gjort en större artikel med intervjuer av tre personer från olika säkerhetsföretag och i den förstår man bättre vad Symantec menar: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.559720/symantec--antivirus-ar-dott

 

Det handlar om att rena antivirusprogram baserade på signaturer och liknande enkla metoder inte fungerar längre utan att det behövs blockering av webbplatser och mer intelligens för att datorn ska bli skyddad:

 

I stället kommer Brian Dye att leda en ny utvecklingsgrupp på Symantec som kommer att utveckla nya mer effektiva tekniker för att bekämpa virus och skadeprogram.

...

Antivirusprogrammen är inte döda, i stället kommer Symantec att lansera nya tillägg till våra existerande produkter som kommer att erbjuda ett långt bättre skydd. Enkelt förklarat kommer de nya tilläggen att använda sig av en större mängd informationskällor för att avgöra om ett mejl eller en bilaga innehåller skadlig kod, säger Per Hellqvist.

...

Vi har länge sagt att enbart ett ”klassiskt” antivirusprogram, som enbart förlitar sig på signaturer inte ger ett acceptabelt skydd. Idag finns det som tur är nästan inga sådana på marknaden. I stället finns skyddsprodukter som kombinerar en antivirusdel med brandvägg, intrångsdetektion, ryktesbaserad säkerhet och mycket mer, säger Per Hellqvist vidare.

 

Mer av den ursprungliga intervjun finns på http://www.zdnet.com/antivirus-is-dead-long-live-the-antivirus-7000029078/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...