Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lagra foto i molnet


Torparen

Recommended Posts

Jag har planer på att lagra mina foton uti en "molntjänst" Av den info jag hade från början hade jag ganska klart för mig vilken tjänst jag skulle utnyttja. Men jag gjorde misstaget att söka kompletterande info.   Nu är jag klar med denna infohämtning och är så splittrad att jag inte klarar av att bestämma mig.

 

Nuvarande planer är att ur säkerhetssynpunkt lagra enbart mina foton (ca25GB)

 

Foton är lagrade i ett antal mappar originalfoton är i RAW-format.

 

Hoppas nu på ett eller högst två förslag, ekonomin kan i detta sammanhang negligeras.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Om det gäller risken för att någon kan komma åt informationen i filerna så går det ju att kryptera dem innan man laddar upp dem.

 

Man har 50 GB gratis på Mega: https://mega.co.nz

 

Vad har du för krav på molntjänsten?

Link to comment
Share on other sites

Molntjänsterna börjar väl bli bättre och bättre, men jag anser inte att det helt går att lita på en molntjänst fullt ut ännu, du anförtror dig ju ända åt en extern server, som ligger någonstans i världen.

Man bör alltid ändå ha sina värdefulla dokument/bilder, i original, hemma hos sig, på en extern/flyttbar lagringsenhet, och ifrån denna ta kopior för olika moment.

Ens original, är ju oersättliga.

Om något händer med denna molntjänst/server, så kommer du inte åt det som är lagrat där, i värsta fall är denna kopia förlorad, därför är det viktigt att man har sina original på ett ännu säkrare ställe, som man garanterat alltid kan komma åt.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...