Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kontoproblem W 8.1


kelby

Rekommendera Poster

Loggar in från låssidan med 4 siffror och blir då välkomnad och kommer till appskärmen. När jag öppnar "STORE" och vill installera ett gratisspel dyker bifogad skärmbild upp där jag skall verifiera mailadressen genom att öppna mailet som skickats från microsoft. Finns inget mail att öppna och klickar jag på "SKICKA IGEN" kommer det fortfarande inget mail.
Försökte ringa microsoft support men det kan man glömma går inte att få prata med någon kunnig supportperson. Fick istället skicka en supportfråga via mail där man sade sig svara inom 24 timmar.

Fick svar inom 24 timmar där "Ivan" sade sig kollat kontot och inte hittat något fel så det borde fungera. Vad bra, nu skulle det installeras spel. Vad besviken man blir när det är precis som tidigare. Eftersom "Ivan" sa att om det inte fungerade skulle jag skriva så detaljerat som möjligt och skicka igen. Nu har tiden gått ut utan något svar så nu vänder jag mig till E-forum där det kanske är någon som har lösning på problemet. 

post-39379-0-14907300-1395341395_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ja fast du har du angett Gmail som din epostadress?
Har för mig att man måste ha ett Microsoft konto som login på Microsoft Store.

 

Men jag har också för mig att det går att koppla Gmail till detta Microsoftkonto - där kan säkert någon rätta mig om jag har fel.

 

Men börja med att kolla in dessa:

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/user-accounts-faq#1TC=windows-8

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/create-user-account#create-user-account=windows-8

Samt skapa ett MS-konto (gratis) https://signup.live.com/signup.aspx?wa=wsignin1.0&rpsnv=12&ct=1395421610&rver=6.1.6206.0&wp=SAPI&wreply=https:%2F%2Faccount.live.com%2Fsummarypage.aspx&id=38936&bk=1395421610&uiflavor=web&uaid=e118bd8807d94fe8be3f50e3741a3fa8&mkt=SV-SE&lc=1053&lic=1

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du loggat in på Gmail och kollat att mejlet du väntar på inte ligger bland skräpposten?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ja nu hittade jag detta, en guide:

 

Microsoft: Logga in överallt med en mejladress

Det betyder att man kan använda tex. Gmail också - men märk väl - det krävs fortfarande att man har skapat ett Microsoft konto (länkat ovan) för att kunna ansluta till Microsoft Store, där alla "appar" finns.

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack Cecilia och Flyfisherman för era tips men alla länkar har jag besökt, även kollat skräpposten. Fick svar från Microsoft (mail) men det var bara en massa länkar till sidor jag redan varit inne på.

För att göra det enkelt skapade jag ett annat konto med en @outlook.com adress och nu fungerade e-posten, STORE-mappen m.m. Mailadressen enligt bif. fungerar ju som tidigare.

Ha det....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...