Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows 8


pinglan100

Rekommendera Poster

Det finns ett inbyggt virusskydd i windows 8 som heter windows defender.

Använder ni det eller vilket har ni?????

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

WinGuider.se

Tyvärr är det så att det inbyggda virusskyddet, enligt tester, har visat sig vara nästintill menlöst!

 

se t.ex:

http://www.idg.se/2....skydd-underkant

 

Välj hellre ett valfritt Gratis virusskydd (om du inte vill köpa ett såklart), välj vilket som, Alla andra är radikalt bättre!

 

(Microsoft är nybörjare på virusskydd, Alla andra i branschen har hållit på i drygt 20år! Självfallet märks det i kvalitén!)

 

Vi rekommenderar däremot inte att du använder Windows Defender som virusskydd. Anledningen är att det använder samma virusdatabas som Microsofts fristående antivirusprogram Security Essentials, och Security Essentials var ett av få program som fick underkänt i AV-tests senaste rapport. Det stoppar exempelvis bara 78 procent av nolldagarsattackerna. Inget av programmen i det här testet är i närheten av den låga siffran. Windows Defender saknar dessutom många av de skydd som ingår i de säkerhetspaket som är med i testet.

 

Men Lita inte helt och hållet på virusskyddet, då måste se till att 1: skydda din dator (=Du ska logga in som användare och låta UAC hantera de få tillfällen du faktisk behöver adminbehörighet) 2: Uppdatera såväl Windows som Java och Adobes programvaror! Samt alla andra programvaror som du har!

 

Det tillsammans med ett virusskydd ger en hyffsad grundnivå!

 

/WinGuider.se

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...