Just nu i M3-nätverket
Jump to content

WiDi-adapter får ej IP-adress


Börni

Recommended Posts

Jag har en dator med en Intel i5-processor och därmed tillgång till Intels WiDi-funktion för att trådlöst via det inbyggda WiFi-kortet visa video och annat på TV-skärmen. Därmed har jag förstås också problem. Jag började besöket här med att söka på WiDi i Eforum och fick noll (relevanta) träffar. Det ger första frågan:

 

1. Jag kan förstå att WiDi trots att det medlevereras med de flesta nya PC med Intel-processor inte är så känt och inte används så mycket eftersom det än så länge kräver att man köper till en extern adapter till TVn men hur är det möjligt att INGEN förut ställt någon fråga?

 

Jag har förstås haft diverse problem med WiDi sedan jag började använda funktionen men efter senaste programuppdateringen återstår ett huvudproblem som tydligen är vanligt eftersom det beskrivs i WiDi-programmets hjälp-sektion. WiDi funkar så att det skapas en virtuell WiFi miniport som använder det vanliga WiFi-kortet som hårdvara. Miniporten ska ansluta till en extern TV-adapter. Problemet är att adaptern (av fabrikat Belkin) inte får någon IP-adress levererad av datorn och precis som antyds av programhjälpen beror det på att brandväggen spärrar. Det vet jag eftersom allt funkar bra om jag inaktiverar brandväggen före anslutning och sedan aktiverar brandväggen igen när väl anslutningen är gjord. Så kan man ju leva förstås men jag har verkligen ansträngt mig för att ställa in brandväggen (som är en gratisversion av Comodo) så att alla program och processer som jag tror har med WiDi att göra ska betraktas som betrodda. Detta har dock inte hjälpt. Så nästa fråga är:

 

2. Vet någon som använder Comodo och helst även WiDi vad det är jag har missat?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...