Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
kgsjoqvist

PS2 Singstar-mikrofoner till Wii?

Rekommendera Poster

kgsjoqvist

Eftersom jag just har köpt ett Wii och sedan tidigare har Playstation 2 skulle det vara kul att veta om några tillbehör passar från den gamla konsolen. Det enda jag kan komma på är mikrofonerna till Singstar. De har ju USB-anslutning, och som jag förstod det är även Wii:s mikrofoner anslutna till USB.

 

Det vore kul att veta innan man köper nya spel och mickar...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
.M

Jag har för mig att gitarrerna för till exempel Guitar Hero inte fungerade mellan konsoller. Trots att de i de flesta fall var usb. De senare trådlösa så var ju både Wii och PS3 gitarrerna anslutna med Bluetooth. Men jag tror inte dom pratade över konsollgränserna ändå, främst för att själva kontrolldelen skiljer sig.

 

Så om mikrofonen har knappar, till exempel Cirkel, Krumelur och fyrkant så kommer dessa nog inte att fungera. Själva mikrofondelen kanske fungerar. Men inte eventuella knappar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
kgsjoqvist

Mickarna till Playstation 2 har inga knappar, och de ansluts med en vanlig kontakt till en USB-adapter. D v s två mikrofoner till ett USB-uttag. Nu ser jag att mikrofonerna till Wii är standard USB-mikrofoner från Logitech, så det kan mycket väl fungera. Men det är ganska billigt att köpa ett komplett paket med spel + mikrofoner till Wii, och om de skulle passa har man plötsligt 4 mikrofoner (för det ska gå att använda 4 st samtidigt på Wii).

 

Jag tror att PS2:an blir kvar i huset och förpassas till extra-TV:n som DVD-spelare och för att spela de gamla spelen. Då kan man också ta fram den om andan faller på för Singstar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...