Just nu i M3-nätverket
Jump to content

PS2 Singstar-mikrofoner till Wii?


kgsjoqvist

Recommended Posts

Eftersom jag just har köpt ett Wii och sedan tidigare har Playstation 2 skulle det vara kul att veta om några tillbehör passar från den gamla konsolen. Det enda jag kan komma på är mikrofonerna till Singstar. De har ju USB-anslutning, och som jag förstod det är även Wii:s mikrofoner anslutna till USB.

 

Det vore kul att veta innan man köper nya spel och mickar...

Link to comment
Share on other sites

Jag har för mig att gitarrerna för till exempel Guitar Hero inte fungerade mellan konsoller. Trots att de i de flesta fall var usb. De senare trådlösa så var ju både Wii och PS3 gitarrerna anslutna med Bluetooth. Men jag tror inte dom pratade över konsollgränserna ändå, främst för att själva kontrolldelen skiljer sig.

 

Så om mikrofonen har knappar, till exempel Cirkel, Krumelur och fyrkant så kommer dessa nog inte att fungera. Själva mikrofondelen kanske fungerar. Men inte eventuella knappar.

Link to comment
Share on other sites

Mickarna till Playstation 2 har inga knappar, och de ansluts med en vanlig kontakt till en USB-adapter. D v s två mikrofoner till ett USB-uttag. Nu ser jag att mikrofonerna till Wii är standard USB-mikrofoner från Logitech, så det kan mycket väl fungera. Men det är ganska billigt att köpa ett komplett paket med spel + mikrofoner till Wii, och om de skulle passa har man plötsligt 4 mikrofoner (för det ska gå att använda 4 st samtidigt på Wii).

 

Jag tror att PS2:an blir kvar i huset och förpassas till extra-TV:n som DVD-spelare och för att spela de gamla spelen. Då kan man också ta fram den om andan faller på för Singstar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...