Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hjälp! All data har försvunnit.


PlayIt

Rekommendera Poster

Hej!

 

Min kompis har förlorat en massa data. Flera program startar inte och det går inte att komma åt några bilder, dokument, musikfiler med mera. Hon har ingen backup. När man klickar på en mapp (ex.vis musikmappen) kommer ett felmeddelande upp. "Platsen är inte tillgänglig." "Åtkomst nekad." Trodde filerna suddats av ett virus. Har därför kört en sökning med Norton 360 antivirus men den hittade inga virus. Körde även programmet Recover My Files för att återställa suddade filer. Hittade flera tiotusen filer, mest gamla internetfiler. Hittade dock inte ett enda av de dokument som nu gått förlorade. Funderar därför på om det är fel på hårddisken. Vad ska jag göra? Kan en ominstallation av Windows Vista hjälpa? Vad annat kan jag göra?

 

Tacksam för hjälp!

 

/Mats

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Provat systemåterställning?

http://windows.micro.../system-restore

 

Möjligen kanske det ska kollas vad som varit på datorn den senaste tiden med DDS.

http://eforum.idg.se...ogram-i-datorn/

 

En sida där man utvärderar gratis återställningsprogram.

http://www.techsuppo...ete-utility.htm

 

Det var väll vad jag kunde komma på i all hast.

 

Hjälper väll inte nu men tipsar om SugarSync 5 GB gratis lagring till nästa gång.

https://www.sugarsync.com/signup?startsub=5

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

För det första använd inte den hårddisken något mer, för ju mer den används desto större sannolikhet att de filer du vill rädda blir överskrivna och därmed inte går att rädda. Flytta i stället över hårddisken till en annan dator som extra hårddisk.

 

Ett gratis: http://www.piriform.com/recuva

Tre gratis filräddningsprogram som IDG har testat: http://www.idg.se/2.1085/1.141401

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa): http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

Ett tips till på betalprogram: http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke http://www.stellarinfo.com/

 

Om möjligt är det allra bäst att först göra en kopia (klon) av hela hårddisken till en ny hårddisk därför att när man börjar använda hårdisken är det risk för att den blir sämre.

 

Efter kloningen kan du testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...