Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Leak test?


ePlay

Recommended Posts

De program, från den webbplatsen, som används vid läcktesterna ställer inte till med någon skada i datorn utan de bara beter sig som tänkta skadliga program skulle kunna göra för att komma i kontakt med en dator ute på internet. Observera att Comodo är inblandad i det testprojektet varför resultatet kanske inte är helt objektivt.

http://www.testmypcsecurity.com/about_us.html

 

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php#products-ratings är en välkänd webbplats som läcktestar brandväggar. Men en del tycker att deras tester inte är så verklighetstrogna utan är betydligt mer komplexa än vad de skadliga programmen är.

 

-----------

Jag flyttar tråden från "Virus, skadliga program & botemedel" till "Brandväggar".

 

Cecilia

Moderator

Link to comment
Share on other sites

Inget fel på ShieldsUP men det testar ju tvärtom mot vad ett läcktest testar. Ett läcktest testar hur lätt/svårt det är för ett skadligt program som finns inuti datorn att ta kontakt med en datorn ute på internet medan ShieldsUP testar om det verkar finnas en möjlighet för en dator ute på internet att ta sig in i ens egna dator.

Link to comment
Share on other sites

Guest Olle Munter

Ja precis!

 

Leaktest kan man också ladda ner hos Gibson.

 

Lika behövande som ShieldsUp enligt mig, för det verkar ju som om hoten kommer mest utifrån. Heller hur är det Cecilia, beror det mest på att användaren startar något på sin egen dator, som triggar dessa utifrån kommande hot? Och skadliga program ska vi väl inte ha på våra datorer.

 

Mig veterligt, har jag aldrig råkat ut för att jag startat något jag inte vet vad det är.

 

Vill jag prova, gör jag det virtuellt i VMware där inget kan hända. Får jag en infektion, tar jag bara bort den virtuella disken. Har testat Microsoft Security Essentials på så sätt och den är banne mig väldigt vass på att detektera det mesta. Äntligen har MS lyckats över förväntan, måste jag säga. Den slår flera andra Antivirusprogram jag provat, med råge, i sin enkelhet, men verkar nästan bortglömt.

Link to comment
Share on other sites

Gibsons läcktestprogram är numera alldeles för gammalt för att det ska säga något om hur bra brandväggar stoppar moderna skadliga program från att ta sig ut på internet.

 

Det är väldigt många som får in skadliga program utan att veta om det och då är det ju väldigt bra att ha en mycket säker brandvägg som dels stoppar programmen från att t ex skicka ut lösenord till en dator ute på internet och dels larmar om att något obehörigt sker i datorn.

 

Att diskutera antivirusprogram är ju utanför denna trådens ämne, men eftersom det nu kom upp.

 

Microsoft Security Essentials (MSE) ligger på tredje plats när det gäller världsmarknadsandel enligt sidan 5 i rapporten "Antivirus and Peer to Peer Application Market Share Report" för kvartal 1 2011 på sidan http://www.opswat.com/media/reports så jag tycker inte den verkar bortglömd.

 

I detekteringstester får MSE bra resultat men ligger sällan i den absoluta toppen, se t ex http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml och http://www.av-comparatives.org/en/comparativesreviews/detection-test (ca 400 000 skadliga filer).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...