Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Koppla tangentbord till laptop


Jepz

Recommended Posts

Har köpt en bärbar Asus K52J som jag vill koppla ett Logitech tangentbord till. Tangentbordet har äldre kontakt men jag har köpt en dapter med USB-hane som jag kan koppla in i laptopen. Just när jag stoppat in den så blinkar lamporna på tangentbordet till, sedan slocknar de och tangentbordet går inte att använda. Har provat alla USB-ingångar och även kollat så att det inte är glapp men inget hjälper. Krävs några inställningar i datorn eller vad göra?

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Innebär detta att det inte kommer funka med en simpel adapter som jag har köpt utan att den måste vara försedd med ett chip för att det ska funka? Hur kan det då finnas en marknad för de simpla adaptrarna? Finns det inga inställningar man kan göra i stället?

Link to comment
Share on other sites

Därför moderna tangentbord med PS2 kontakt (avsedda att användas både till datorer med PS2 kontakt och datorer med USB kontakt är konstruerade så att ansluts de till en PS2/USB adapter och en USB-kontakt på en dator så ändrar tangentbordet automatiskt signalerna så de passar till USB.

Link to comment
Share on other sites

Tittar man runt på nätet, är det en del som det fungerar för med en simpel adapter. Verkar bero på vilket tangentbord man har. Jag har 3 st. USB till PS/2 adaptrar. Tänkte jag skulle frigöra en USB port genom att koppla mitt trådlösa tangentbord till PS/2. Ingen av dem fungerar. :thumbsdown:

Link to comment
Share on other sites

Jag har helt enkelt ett för gammalt tangentbord då? Det är från dec 2005. Inget annat att göra än att köpa nytt?

Link to comment
Share on other sites

Alt 1. Köp nytt tangentbord

Alt 2. Köp en adapter med nödvändig elektronik

Alt 3. Bygg om elektroniken i ditt gamla tangentbord (kanske köpa nytt tangentbord, och plocka ut den nya elektroniken, montera i det gamla)

Alt 4. Bygg en adapter med nödvändig elektronik.

Alt 5. ?????

Link to comment
Share on other sites

Okay, okay, jag är med. Synd bara på ett väl fungerande tangentbord. Men jag känner nog någon som har ett överblivet med usb-anslutning liggande som jag kanske kan få låna på obegränsad tid.

 

Tack för infon i varje fall vertpre och jannejanne - nu vet jag hur det ligger till.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...