Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tips på kalender


Zark

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag är på jakt efter en javascript-kalender som jag kan fylla i för vilka dagar det finns "data" och användaren skall sedan kunna klicka på de dagarna och få fram resultat. De dagar som det inte finns något data för skall inte vara klickbara.

 

De tillgängliga dagarna kan jag antingen hämta med PHP medan sidan laddar och sedan leverera till kalendern som en variabel eller så kan jag hämta dagarna med AJAX efter att sidan laddats.

Jag använder inte jQuery eller annat ramverk.

 

Har ni några tips?

 

 

Obs, jag är inte ute efter en date-picker. En sådan har jag redan hittat som jag gillar. Den här: http://www.tarrget.info/calendar/scw.htm

 

 

/Zark

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror du kommer få svårt att hitta en bra, nytillverkad kalender som inte använder jQuery. Jag gillar den här kalendern och inte så krångligt att integrera det hela med serverside-script heller.

 

http://arshaw.com/fullcalendar/

Den var intressant men vilket jag inte nämnde är att den kalender jag vill ha inte skall vara större än en vanlig "data-picker" eftersom jag antingen har data för en dag eller inte.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

På din beskrivning tror jag att det är något sånt här du är ute efter http://www.laget.se/DALENKFFP97/31318-start.html Jag har ingen aning om konstruktionen men det kan säkert andra hjälpa till med.

Den verkar inte vara skriven som ett JavaScript eftersom om man klickar på nästa/föregående månad så laddas hela sidan om.

 

Annars har jag hittat den här som innehåller många konfigureringsmöjligheter:

http://www.dynarch.com/projects/calendar/

Med den här kalendern kan man disabla dagar som inte innehåller något data. Nackdelen med det är att jag bara har ett fåtal dagar som jag vill ha enablade. Visserligen kan man sätta mellan vilka datum som kalendern skall vara enablad men eftersom mitt första enablade datum är några år tillbaka och det senaste enablade är i år så måste jag skicka in en väldigt stor array till kalendern för att disabla de andra dagarna där emellan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...