Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hittar många kanaler men kan inte se dem


Fredriklol

Recommended Posts

Hej

Det är så att jag bor inneboende i en källare och får bara en sladd ned genom fönstret som jag kopplar till en "smartbox" och sedan vidare in i TVn via scart. Jag får in svt1, svt2, tv4, tv6, svt24, kunskapskanalen. Dessa är betecknade som "gratis kanaler". Men jag hittar även flera andra kanaler som också skall (väl?) vara gratis, som TV10 och kanal 5 till exempel. Men dessa kan jag inte få in utan de ligger under "alla kanaler", och när jag försöker står det att de är kodare. Hur ska jag gå till väga om jag vill få in dessa på nåt sätt?

 

Jag får ursäkta att jag inte har mer info, vet knappt vad för operator det är jag använder mig av. Har dock inte så stor lust att börja krångla med min hyresvärd om TV-kanaler. Så tänkte att ni kanske har några tips?

 

MVH Fredrik

Link to comment
Share on other sites

Så kan det nog mycket väl vara! boxen jag har fanns här när jag flyttade in och den känns ganska ålderdomlig.

 

Har du nåt tips på vad för box som är lämplig att skaffa?

Link to comment
Share on other sites

Är det vanlig antenn som har signalerna från det vanliga markbundna nätet, så räcker det ju med en Mpeg4 Boxer. Du behöver ju inget kort för att se dom fria kanalerna.

http://www.boxer.se/...enn/boxer-mini/

Eller så kollar du på blocket efter en Mpeg4 Box.

 

Beroende på vilken TV du har, så skulle du kunna använda en Boxer Mpeg4 Dilog CA-modul direkt i TV:n och slippa Boxer "Boxen" helt och hållet.

Men då vet jag inte om man måste ha ett Boxer-kort i, eller om det går att se dom fria kanalerna ändå?

 

Mina föräldrar har en sån Mpeg4 Dilog CA-modul och ett Boxer mix-kort och funkar kanon. Haha, kanske måste dra ur kortet nästa gång jag far dit och se om det funkar med dom fria kanalerna ändå...B)

Tv:n måste ha stöd för DVB-T också.

På prisjakt hittar du såna: http://www.prisjakt....kt.php?p=774397

 

Här kan du läsa om Dilog CA-moduler och Boxar: http://www.dilog.se/

Men ta reda på först om det är marksänd digital TV, eller något annat.

 

[Edit] Det är bara dessa Fria kanaler som du kan ta in i marksända nätet utan kort, så det kan ju vara därför också du inte ser övriga (om det nu är marksänt).

http://www.boxer.se/...ler/frikanaler/

 

Teknisk info Marksänd digital TV http://www.osswriter.com/teknisk-info

Link to comment
Share on other sites

Det är boxer utbudet du har tillgång till . svt1, svt2, tv4, tv6, svt24, kunskapskanalen får du in utan programkort och abonnemang.resterande av kanalerna är sk betalkanaler och kräver då ett programkort och abonnemang som du skaffar hos boxer,eller av en av de godkända återförsäljare. du kan alltid läsa vidare på www.boxer.se eller ringa deras kundservice.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...