Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn startar men visar ingen bild ;/


maaxi

Recommended Posts

Hejsan, min dator har börjat fubbla :(

 

 

Igår kväll så stängde jag av datorn helt rätt vid typ 00.00. Gick upp idag vid 11.00 och startade datorn, gick ner käka frulle gick upp och då hade datorn fastnat på windows loggan.

 

så jag försökte ju såklart att starta om datorn, gjorde detta, allting gick igång som vanligt alla fläktar osv men det kom aldrig fram någon bild, det gör det inte efter 100e försöket heller.

 

Jag har googlat sönder och testat en jävla massa.

 

Har testat att reseta bios(ta ut cmos grejen o sätta in igen)

Har kopplat ut allt(hdd, ramminnen) osv och provat igen.

Flyttat runt ramminnena.

Prova strömkabeln i ett annat uttag

 

Jag har provat en massa iaf och det visar fortfarande ingen bild.

 

Detta har faktiskt hänt förut, då var det så att man såg ingen bild fast sen när man kom in i windows så visades bilden ;p

Nu kommer jag aldrig in.

 

Jag kan alltså inte ens komma in i felställt läge för att göra systemåterställning eller nåt.

 

vad ska jag göra? :/

 

tack på förhand :(

 

Grafikkort: HD 5770

Processor: AMD Phenom 965 X4

Moderkort: Gigabyte GA-MA770-DS3

Link to comment
Share on other sites

Du får ingen bild? Du kommer inte ens in i BIOS? Men datorn tycks starta upp som den ska?

 

Vågar du öppna datorn? Det lyser/blinkar inte någon diod på grafikkortet?

Testa att ta ur och sätta i grafikkortet igen, testa starta utan grafikkort, testa starta med annat grafikkort, testa ditt grafikkort i annan dator samt säker på att det inte är kabelfel eller fel på skärmen?

 

Det är mina tankar, kanske du kan testa något av det?

Link to comment
Share on other sites

Jag får alltså inte nån bild alls, Helt svart skärm enda från start, skärmdioden bara blinkar.

 

Har testat detta so far:

 

Uppdaterat bios, tagit ut batteriet i 1min och sedan satt tillbaks det.

Har testat strömkabeln i ett annat uttag.

Har provat min gamla processor.

Har provat mitt gamla grafikkort.

Har provat en gammal hårddisk.

Har tagit av nätagget och dammsugat igenom det sedan satt tillbaks det.

Har provat stänga av och sätta på datorn 5-10ggr~

Har tagit av ramminnena, provat sätta in det ena, prova sätta in det andra. Även bytt platser på dem.

 

Nej det lyser inte nån diod på grafikkortet o jag har provat ett gammalt alltså.. ;/

Har provat en annan skärm och det var exakt samma sak där, skärmdioden bara blinkade.

 

Min gissning börjar luta mot att det är moderkortet ;/ eller nätagget kanske ;o

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...