Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Program för Puppy Linux


123456789

Recommended Posts

Jag skulle vilja ha hjälp med att att hitta en nedladdnings sida med bra program för puppy linux. Dem i package installer är inte så många och bar

Link to comment
Share on other sites

http://www.murga-linux.com/puppy/index.php?f=11

http://www.puppylinux.com/other.htm

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=39756&sid=1e1af6f5a146f0e3d93b136fa73b3972

Den sista länken hänvisar till skript för att omvandla *.deb oc *.rpm packet. Med hjälp av det kan du använda paket för Debian och Ubuntu (*.deb) och Fedora och Mandriva (*rpm).

 

Mest program hittar du på http://sourceforge.net/, men de levereras som källkod så du måste ha kompileringsverktygen (gcc, make, c++) installerade för att kunna använda dem. I Linux är det vanligtvis mycket lätt att installera från källkod. Arbetsskedena är:

1. Uppackning: tar -xzvf *.tar.gz (*.tar.gz är namnet på den nedladdade filen. Om filtypen är *.tar.bz2 så byts kommandot till tar -xjvf *.tar.bz2)

2. Byt till den uppackade katalogen med cd. (Läs filen README!)

3. Kör kommandot: ./configure (kontrollar att kompilator och biblioteksfiler finns och konfigurerar programmet. Skapar skriptet Makefile från mallen Makefile.in.)

4. Kör kommandot: make (make kör skriptet Makefile som styr kompileringen. Kompileringen kan ta lång tid om datorn är klen och programmet stort)

5. Kör kommandona: su eller sudo och make install (Installerar programme, normalt i /usr/local/bin/. Måste köras som root.)

 

Det som kan bereda problem är saknade bibliotek (lib*-filer).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag skulle vilja ha hjälp med att att hitta en nedladdnings sida med bra program för puppy linux.

 

Jag skulle vilja föreslå att du hämtar min Puppy-Exton 5.1.1 Lucid. I den disten har du tillgång till programförrådet i Ubuntu 10.04. (Torde täcka de flestas behov).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...