Just nu i M3-nätverket
Jump to content

2 (eller fler) internet anslutningar


bengy

Recommended Posts

Hej,

 

Jobbar på ett fartyg där vi har en 3G router som används med olika SIMkort (beroende på vilket land vi är i) samt en Net-1 router (den har bättre räckvidd till sjöss). En av dessa kopplas sedan med kabel till en switch som fördelar via kabel till fartygets server (för fartyget bruk) och också via kabel till en serie trådlösa accesspoints i inredningen (för besättningens bruk). Så långt är allt väl men som situationen är nu så måste vi fysiskt byta kabel mellan 3G routern eller Net-1 routern till switchen beroende på vilken vi vill använda/har täckning.

 

Kan det finnas en lösning (avancerad hårdvaruswitch/router, omkopplare eller liknande) där man skulle kunna ha det hela inkopplat utan att behöva dra ut och byta kablar hela tiden? Har fått information ifrån rederiets it-avdelning att det måste vara som det är då det inte finns något som kan hantera flera internetkopplingar samtidigt och att det blir kollisioner med ip-adresser etc.

 

Vi skulle vilja ha en lösning där allt kan vara inkopplat och att hårdvaran väljer den som har kontakt till internet men det är väl ett drömscenario. Det finns i vissa hamnar också Wifi nät så eventuellt skulle detta vara önskvärt som en tredje variant för att tillgå internet, dvs. inte de två vi har idag men då blir det väl ändå mer komplicerat.

 

Mvh,

Bengt

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...