Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hur laddar man ner nytt i linux?


hottiz

Recommended Posts

Du får nog berätta mycket mer om vad det gäller för att det ska gå att svara.

Har du någon Linux-distribution installerad idag?

Vilken Linux-distribution har du eller har tänkt att installera?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Asus eee 900

egen Linux

Mortzilla Firefox webb

läsare...finns det något

uppgradera för den?

 

Eller är Linux för sej?

prova lägga in nya openoffice

gick inte då jag inte klarar av

skriva koder o kommandon som krävs

(inte som i win bara klicka på install)

Link to comment
Share on other sites

Asus eee-linux bygger på Xandros, men Xandros ger inte support på den (uppdateringar). På http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=85656 kan du hitta lösningen.

Har inte själv Asus netbook så jag har ingen erfarenhet av just den distributionen. Vet att den använder Synaptic liksom Debian och Ubuntu. I princip kruxar du önskade program, som du vill installera, ur listan och klickar på utför. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Packaging_Tool.

Link to comment
Share on other sites

Olika Linux-distributioner har ju olika system för uppdateringar och jag känner inte till det som kom med eee-datorerna. Jag vet inte heller om det underhålls med nya versioner. I de flesta större distributioner sker uppgraderingar till nya versioner mer eller mindre automatiskt.

 

Asus forum för Eee-datorer: http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=20&SLanguage=en-us

 

Du kan också byta till någon annan Linux-distribution, antingen ha den på USB-minne eller installerat på hårddisken. EasyPeasy är särskilt framtaget för Eee-datorerna http://www.geteasypeasy.com/ http://wiki.geteasypeasy.com/Main_Page/sv

Link to comment
Share on other sites

Guest Olle Munter

Tips på Linux!

 

Peppermint är ett nytt lättviktsLinux som går att köra som liveCD eller installera på en partition. Jag installerade det i VMware virtuellt och direkt via ISO-filen. Det går ju förstås att använda andra programvaror som VirtualBox och Virtual PC från Microsoft. Peppermint finns i en mängd språk och på svenska. Installationen var enkel och peppermint är lagom stort att testa, för den som inte är van användare och aldrig provat Linux. Innehåller många program, som kan installeras efter behov.

 

När ISO-filen laddats hem, kan man bränna den som en image på en CD och sedan är det bara att starta om datorn med skivan i, om man inte vill installera.

 

Läs mera på hemsidan:

 

http://peppermintos.com/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...