Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Outlook express 6


lunken

Recommended Posts

Hej,jag är admimistratör på datorn o barnen har varsitt begränsat konto o nu när de ska skicka eller ta emot epost så står det att de måste logga in som admimistratör för att kunna kolla posten, det har fungerat tidigare hur bra som helst men inte nu. Vad kan det bero på? Det är XP o Windows explorer 8 som jag uppgraderat till för ett tag sen, kan det ha nåt med det att göra? E-post programmet är Outlook Express 6, tacksam för tips.

Link to comment
Share on other sites

inkompetenta idioter
Det är inte en hotmail,vanlig telia adress! Och det har fungerat tidigare


Med alla jävla automatiska uppdateringar vet man inte vad för skit de trycker in i .dll-filerna. Men i alla år har jag tolkat Administratör och gästkonto som ett irritationsmoment. Men sen är jag också ensam med min dator. Du har nu uppgraderat till 8:an, med den kan annat skit följt med.

Vad jag först skulle föreställa mig problemet låg är - när man klickar på start och pilen längst ned till vänster. Där står bl. a. växla användare och logga ut. Om ett av dina barn har loggat in, men inte ut, är ju enkelt att se. Så även växla användare. Det som för dig tidigare inte var ett problem, är egentligen något du skulle ha haft redan då, skatta dig lycklig som sluppit det. Men å andra sidan, har då ej heller din dator varit vattentät. Outlook express kan ha fått nya direktiv och bevakning allt eftersom uppdateringarna rasar in. Jag anser nog att du istället skall vara glad över att du måste logga in som administratör. Då bortser jag ifrån att du inte själv har ett gästkonto. Om du som ägare av datorn vill vara inloggad som Administratör, måste du bevisa för datorn att det är du. Loggar du däremot in själv som gäst, då har du läst allt detta förgäves. En bil kräver underhåll - så ock en dator. Om du kände till alla "keys" du har i reg.edit. skulle du få hicka. Själv hade jag en bögadress och denna dator har aldrig besökt en sådan sida. Vad är Key - nyckel på svenska. Det är en minispyware som inget virusprogram kan förhindra, de följer med i mycket. För att förstå detta, måste man först förstå att det du ser på internet, är inte på internet - det är från din dator du ser det, sidan är ju kvar om du rycker ur kontakten - eller hur? Med andra ord, skall man emellanåt tömma temporära filer, cookies och skit. Till många företags förtret. När jag stänger ned den här sidan, kan jag öppna window washer och se att IDG lagt en cookie där. De är harmlösa, vilket oftast nycklarna också är, men nycklarna gör att du får email du inte önskar - så länge du tillåter dem finnas där.

Hur man enkelt själv raderar det värsta skiten bland nycklarna, det är att öppna reg.edit i system32-mappen, enklast att skriva det nederst när man klickat på start. Sedan söker man på ord som sex, casino och vad man nu kommer på. Vissa ligger också i system32-mappen, för att radera dem, krävs en stor skopa vett. Kör du ett Antispyware2 exempelvis, så klassas de sällan som högriskobjekt - men det är fortfarande spioner. Om någon i familjen är med på någon tävling eller affiliatesida så kan du söka på ordet zanox - det är klassat som spyware.

Jaha, var visst lite skrivsjuk idag. Nåväl, hoppas det kommer till någons båtnad.//Murdocka
Att det står inkompetenta idioter var ju lite oplanerat när jag skapade kontot.
Link to comment
Share on other sites

Gäller även ett spel som är installerat på mitt konto som de kunnat spela på sina förut men nu måste de logga in på admin.konto! Varför???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...