Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kylling tycker till om Windows och GNU/Linux distributioner.


idgkylling

Recommended Posts

idgkylling
I dag läste jag att man kan testa Windows 7 med svenskt språkstöd. En svensk översättning som inte är färdig och innehåller en del fel. Men på samma gång kan jag inte låta bli att le lite. Varför skall jag använda Windows 7 när jag har allt vad jag behöver och lite till i Parduslinux. På Pardus portal i Sverige står det att "Pardus innehåller spårämnen av proprietära program och drivrutiner". Men det ger jag blanka fan i, jag ser till funktionaliteten för mig som användare. På samma gång kan jag inte låta bli att le lite åt de stakars ny användare av GNU/Linux som i nio av tio fall börjar med Ubuntu. De kämpar på med sina bisarra och konstiga problem. De har alla blivet hjärntvättade i tron att Ubuntu är den enda och rätta vägen att vandra för att bli frälst. Men ack vad ni misstar er. Jag sitter här på min kammare med lösning som besparar er mycket svett och frustration. Jag känner mig frälst med Pardus som innehåller spårämnen av proprietära program och drivrutiner. Pardus är fortfarande fritt och gratis.

Pardus har med 2008.2 lyckats med sina målsättning, som är följande: Pardus mål är att skapa ett operativsystem som är lättinstallerat och mer lättanvänt än någon annan linuxdistribution eller annat operativsystem.

Kan man då uppgradera sin Pardus 2008.2 till Pardus 2009?  (2009-07-17). Det kommer att gå alldeles utmärkt.

Pardus har skakat om Microsoft rejält i Turkiet. Det är sällan man ser Microsoft krypa till korset på de viset som har skett i Turkiet. Källa: http://blogg.idg.se/kylling/entry.jsp?messid=10673

Pardus svenska forum finns på den här adressen http://www.pardus.nu/

Ett annat lovande projekt som är aktuellt i dag är Chakra. Chakra-projektet är baserat på Arch Linux och KDE. Kan bli hur stor som helst. Om de har modet och viljan.

Lite om Chakra http://danlynch.org/blog/2009/05/chakra/

Stöd kampen för fri programvara och låt inte Microsoft ta kontroll över dina behov.

Kylling
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...