Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Fil saknas


blue sea

Recommended Posts

Vid dator uppstart har jag fått följande meddelande: Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad WINDOWS/SYSTEM/CONFIG/SYSTEM.
Jag har gjort reparation av windows med min windows xp skiva som jag har fått. Alt var frid och fröjd i några dagar och sedan har det hänt igen. Jag har upprepat sama proces med reparation och just nu dator fungerar men för hur länge? Vad det beror på?
Link to comment
Share on other sites

Det kanske är hårddisken som håller på och går sönder. Testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.
Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Link to comment
Share on other sites

Tack Cecilia! Hårddisk fabrikat var Maxtor. Jag har hämtat hem program från den här hemsidan som du har rekomenderat och kört den. Den har hittat och reparerat fel. Tack igen.

Link to comment
Share on other sites

Du bör byta ut hårddisken för när felen har börjat komma så är det stor sannolikhet att det dyker upp fler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...