Just nu i M3-nätverket
Jump to content

simulera Diskettenhet vid start?


birdfish

Recommended Posts

Förutsatt att din dator stödjer boot från USB så ställer du in ordningen som datorn ska söka efter bootbara enheter i BIOS inställningarna. Se till att USB finns med före hårddisken.

Fast frågan gällde kanske hur du preparerar själva USB-minnet innehållsmässigt för att kunna boota ifrån den.

Link to comment
Share on other sites

 Tack för svar! Jag uttryckte mig lite kort! Jag har en diskett med filer som delvis skall anpassa installationen av WinXP. Disketten skall då vara inmatad i floppyn när den rena installationen startar med CDskivan vid uppstart. Problemet är att diskdrive eller ens uttag på moderkortet saknas. Ville helst undvika att köpa en extern floppy bara för detta. Det vore alltså kanon om man kunde simulera floppyn med ett usb-minne. Det funkar inte med att bara köra in minnet.
Någon aning? 

Link to comment
Share on other sites

På så vis. Har inga bra idéer så här på rak arm. Kan vara så illa att Windows söker på A: under installation och finns inget där så hoppar den över det. Har sett andra program bete sig så. Flyttade nyligen ett programs licens på jobbet och då krävde programmet att man använde diskettstation med enhetsbokstav A:. Jag använde en extern usb-ansluten diskettstation för att lösa det problemet, men det var ju precis det du ville slippa.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...