Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ansluta till trådlöst


digitpaul

Recommended Posts

Vi har en router som heter D-link DSL-604+ och förutom anslutning via sladd med två datorer kan jag vid behov ansluta min bärbara trådlöst med hjälp av ett kort som heter AirplusDWL-650+. Nu har min fru köpt en ny bärbar som hon direkt har kunnat ansluta till trådlösa nätverk lite varstans i världen dock inte här hemma. Hur bör man göra för att komma igång med detta. Vi skulle nog behöva en detaljerad beskrivning för "dummies". 

Link to comment
Share on other sites

Vi är osäkra på vilket av de trådlösa nätverken som visas som är vårt eftersom vi misslyckats med att namnge och konfigurera ett nytt. Det verkar som om min bärbara är ansluten till "default" och det visas med bra mottagning (gröna staplar) i fruns nya dator men hon kan inte ansluta. Är det problem med att hennes har Vista och de andra datorerna XP?
Vad MAC-filter är vet jag inte, men det verkar som om vi har något som heter MAC-adress.

Link to comment
Share on other sites

Att ge ett namn på det trådlösa nätverket gör man i routern och det brukar kallas SSID där. Är det där du har försökt ändra?

Det spelar ingen roll om det är XP eller Vista.

MAC-filtrering ställer man in i routern och då anger man vilka MAC-adresser som får ansluta till routern.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen!
Jag ber om ursäkt för att jag inte förklarade vad MAC-filter va för något, hade lite bråttom.
Jag skulle bara säga att jag provade att köra win vista i min laptop för ett par månader sedan. Jag hade problem med att ansluta till internet när datorn kördes på batteri. Stoppade jag in strömsladden var det inga problem. Jag kunde inte begripa vad det var som felade. Efter ett par timmars pillande med det krånglande vista kom jag på att när datorn kördes på batteri hade nätverkskortet "Låg energiförbrukning" och med strömdrift "Normal". Jag kommer inte riktigt ihåg hur man kommer åt dessa avancerade energiinställningar. Förmodligen under Energialternativ eller liknande. Kanske är det samma problem för er med vista-datorn.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...