Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ad-Aware och SuperAntiSpyware.


daum

Recommended Posts


Vad är det för skillnad på Ad-Aware och SuperAntiSpyware?
Jag avser här funktioner, tillförlitlighet och förmåga att hitta olika infekterade objekt.
I bägge fallen free-versionerna.
Vilket scannar djupast och söker bäst? Är det kanske så att det är program som söker efter olika sorter av objekt och att man kanske behöver bägge?
Finns det något annat program som är bättre?
Link to comment
Share on other sites

Min erfarenhet är att numera så är SUPERAntiSpyware betydligt bättre än Ad-aware när det gäller att hitta och ta bort skadliga filer.
Malwarebytes' Anti-Malware är också ett bra antispionprogram.

Link to comment
Share on other sites

Guest ollemunter

Allt dom här programmen gör är ju att hitta skumma cookisar och vill man ha bort dom, finns det andra bra möjligheter. Jag har numera skippat dom och använder ett program som rensar bort dom när datorn stängs av. Alla dom här programmen som Antivirusprogram och skräpcookiesbortagare måste funka med automatik. At sitta och scanna datorn då och då är ett förlegat nöje. Datorn ska användas till det den är till för. Surfa, mail, fixa med foton, göra hemsidor och betala räkningar, ha kontakt med sin bank. Listan kan göras lång, men det tycks som om många använder datorn till ominstallationer av XP eller VIsta och för att söka efter dåliga cookisar, eller scanna med antivirusprogrammet.

Link to comment
Share on other sites

"Allt dom här programmen gör är ju att hitta skumma cookisar och vill man ha bort dom, finns det andra bra möjligheter."
Det är ju bra att du inte råkar ut för spionprogram, men alla är inte lika försiktiga vid datorn och då är det bra med ett riktigt antispionprogram som hittar något. Om man betalar för antispionprogrammen så får man realtidsskydd.

Link to comment
Share on other sites

Fast programmet bör ju vara bra också, om det inte upptäcker särskilt mycket så har man inte någon särskild nytta av realtidsskyddet.
Windows Defender har också realtidsskydd, men det gäller nog samma sak med det programmet.

Link to comment
Share on other sites

Fast programmet bör ju vara bra också, om det inte upptäcker särskilt mycket så har man inte någon särskild nytta av realtidsskyddet.
Windows Defender har också realtidsskydd, men det gäller nog samma sak med det programmet.


Du påstår väl inte att Spyware Terminator är ett dåligt program? Har du testat det?

www.spywareterminator.com/community/awards-and-ratings.aspx
Link to comment
Share on other sites

Nej, jag har inte testat det. Det skulle inte säga något eftersom jag inte har datorn nedlusad med svåra infektioner.

Jag kollade på Award-listan och det var bara en av dem jag läste som hade kollat om det överhuvud taget tog bort infektioner och den granskningen var för så länge sedan så det sa ju inte något om hur bra programmet är att ta bort de infektioner som går runt i år. Dessutom så var det en test som inte omfattade särskilt många.

Jag utgår från vad som finns installerat på de datorer som behöver hjälp med att bli av med infektioner och vad som har visat sig fungera som åtgärd för att få bort skadliga program. I år så har MBAM visat bäst resultat mot de vanligaste infektionerna, följt av SUPERAntiSpyware.

Jag hoppas att du inte har installerat den "toolbar" som tydligen kan följa med Spyware Terminator, den är inte helt rumsren:
http://www.siteadvisor.com/sites/spywareterminator.com
http://www.siteadvisor.com/sites/crawler.com/summary/

Link to comment
Share on other sites

I år så har MBAM visat bäst resultat mot de vanligaste infektionerna, följt av SUPERAntiSpyware.

Jag hoppas att du inte har installerat den "toolbar" som tydligen kan följa med Spyware Terminator, den är inte helt rumsren

Ditt påstående var att man måste betala för att få realtidsskydd, vilket inte är sant. Jag ville bara påpeka att det finns fullgoda gratis alternativ för de (inkl. mig själv) som föredrar det.
Ta bara Comodo Firewall Pro som exempel. Den piskar de flesta brandväggar som man i vanliga fall måste betala för.

Bara för att just dessa program funkar bäst på din dator så betyder det inte att det funkar lika bra på alla andras burkar. Jag gillar att ge flera olika förslag så folk själva kan bestämma vad som funkar bäst för dem.

Och nej, jag har inte installerat den toolbar som följer med, brukar alltid vara noga med att kolla alla alternativ när jag installerar ett program.
Link to comment
Share on other sites

I sådana här tråden så gäller det för mig inte vad som fungerar bra i min dator utan program som har visat sig vara mycket bra på att ta bort skadliga program.

"Och nej, jag har inte installerat den toolbar som följer med, brukar alltid vara noga med att kolla alla alternativ när jag installerar ett program."
När det gäller program som jag rekommenderar så blir ett program direkt diskvalificerat om det följer med en skadlig verktyglist eller liknande som måste avbockas, jag kan inte lita på att andra har tillräcklig kunskap och är tillräckligt noggranna för sådant och jag vill inte riskera att mitt råd får någon annans dator och bli infekterad.

Jag använder Comodos brandvägg sedan länge.

Link to comment
Share on other sites

Cecilia @ 2008-07-23, 16:30
"När det gäller program som jag rekommenderar så blir ett program direkt diskvalificerat om det följer med en skadlig verktyglist eller liknande som måste avbockas, jag kan inte lita på att andra har tillräcklig kunskap och är tillräckligt noggranna för sådant och jag vill inte riskera att mitt råd får någon annans dator och bli infekterad."

Så du menar att du inte skulle rekommendera Comodo heller?!?

Installerar man gratisprogram så får man räkna med att det kan smyga in en och annan toolbar eller liknande om man inte är uppmärksam.
De måste få in pengar på nåt sätt, ingen vill ju jobba gratis...
Link to comment
Share on other sites

när man rekommenderar program så kan man inte räkna med att alla ska förstå vad man ska välja/välja bort vid installationen, alltså rekommenderar man bara dom som inte har sponsorprogram. självklart ska programmet vara gratis.
det här kanske kan vara nåt att testa, det är pctools som ligger bakom
http://www.threatfire.com/features/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...