Just nu i M3-nätverket
Jump to content

DATORCRACH


Guest

Recommended Posts

Hjälp!
Min mans dator gick inte att starta idag. Jag provade att starta Windows, jag provade att starta i felsäkert läge men inget gick. Till slut tryckte jag F11 och nu har datorn återsällts i ursprungligt skick.

Jag har nyligen gjort backup på alla mappar så det är inget problem, MEN han lever sitt liv och sitt arbete i mailprogrammet (Thunderbird) och nu finns inga program eller filer i datorn.

Eller?!? Går det att hitta hans mail och adressbok genom någon bakväg? Jag kan nog inte sova inatt om det inte går att återskapa och från och med nu ska jag tvinga honom att säkerhetskopiera eller skriva ut alla viktiga mail.

Hjälp mig någon duktig systemkunnig vän där ute i cyberspace!!

Link to comment
Share on other sites

Har du kvar filerna som låg i foldern C:\Documents and Settings\<användarnamn i Windows>\Application Data\Thunderbird\Profiles\<Namn på användarprofil>

Texten mellan <...> ska du givetvis byta ut till riktiga namn. Om du har en backup på den folder så ska det gå att återställa datat. Mer information om backup och restore i Thunderbird hittar du här: http://kb.mozillazine.org/Profile_backup

Link to comment
Share on other sites

Du kan kontakta företag som är specialiserade på att rädda förlorade filer.
http://www.ibas.se/
http://www.ahlbergdata.se
Men det är viktigt att du inte använder datorn något mer för ju mer du använder datorn desto fler filer kommer inte gå att hitta igen.

För backup av mejl i Thunderbird så är MozBackup utmärkt.

Link to comment
Share on other sites

Nej, det finns ingenting kvar. Går det inte att gå via dos och hitta filerna? Jag har hört att inget blir helt raderat från en dator, är det så?

Link to comment
Share on other sites

I princip har du rätt men det beror lite på hur återställningen av datorn gjordes. Vad du behöver är ett program för att återskapa raderade filer (jag hoppar över det tekniska kring det för den här gången). Det kan alltså gå men risken är ändå överhängande att det inte kommer att lyckas.

Jag vet att detta med att återskapa raderade filer har dryftats tidigare på forumet så prova en sökning i "Forumsök" under menyn så bör du hitta förslag på bra program. Förutom att det har funnits sådana program på PC för Allas CD så kommer jag inte på någon så här på rak arm.

Edit: Hittade följande länk med tips http://www.idg.se/2.1085/1.72853

Link to comment
Share on other sites

Okej tack JoAr.
Jag får kolla det. Hittar jag inget som jag tror att jag klarar av får jag anlita någon som får leta igenom hårddisken åt mig. Det måste finnas någon man kan betala för det - eller gör dem det om man har garanti kvar på datorn (köpt på Expert)?

Det stora problemet är att jag inte hittat något bra sätta att göra backup på mail varken i Thunderbird eller Outlook, så hela mailboxen med hundratals mail med viktiga uppgifter för vårt företag och adressboken med alla kontakter finns ingen backup på. Så surt!!

Link to comment
Share on other sites

Missa inte Cecilias svar ovan. Forumservrarna har lite strul med att hantera tiden för tillfället så svaren hamnar i fel ordning.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar JoAr och Cecilia.
Jag ska gå vidare med det här och se om jag kan få hjälp. Tack för tips om MozBackup ska ladda ner det.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...