Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Nybörjare - Videoeditering DV IN/OUT


Spazer

Recommended Posts

Jag har precis införskaffat en JVC GR-DVL157 MinDV med både DV in/ut, och till detta ett Firewirekort för överföring till och från datan. Mjukvaran som används till redigering och "capturing" är Ulead VideoPro 6.0. Jag har fått allt och fungera, men ändå inte. När jag tankar tillbaka den redigerade filmen i videokameran, och sedan spelar upp den på min TV har jag en kraftig försämring av bildkvaliten. Innan jag tankade tillbaka filmen konverterade jag avi filmen till den DV codec som som kameran ville ha. Gjorde jag kanske fel när jag tankade från kameran till datorn? Vilket format/storlek bör jag använda för att få bästa kvalitet när jag sedan tankar tillbaka den till kameran? Vore glad om Ni kunde hjälpa mig med detta.

 

MVH

 

SpAzEr aka Michael

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag har tyvärr inget svar på din fråga! Men jag la själv just in en fråga kring digital video. Nämligen vad man behöver för kort. Du skrev firewire, hur installerar man ett sånt?

 

/Niklas(Nikolavus)

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är själv inget proffs på det här med datorer och framförallt inte när det gäller digital videoredigering. Men ett firewire kort är en enkel installation. Det enda som behövs är en ledig PCI plats. Plugga in kortet och sen är det bara och köra. När det gäller firewire kort finns det ju som med allt annat inom data både billiga och dyrare. Själv valde jag ett billigare kort, och det fungerar utmärkt. Fördelen med firewire kortet är att du tappar minimalt i bildkvaliten, har du sedan DV in på din videkamera tankar du bara tillbaka den redigerade filmen i kameran med bibehållen DV kvalitet. Du kan också välja ett grafikkort med svhs in (Kör själv ASUS V7700) Men då tappar du lite i kvaliten. Men som bekant kräver videoredigering på datorn mycket kraft. Helst bär du ha en dedikerad snabb hårdisk på 20-30 Gb. (En stor disk, i två partitioner är näst bäst) Mycket minne, gärna 256 Mb eller mer plus en städad hårdisk (Defragmentera ofta)

 

Men som sagt, jag är inget proffs. Det finns iofs mycket bra sidor om detta på nätet. Kolla in följande sidor:

 

http://www.mugcentral.com/

http://home01.wxs.nl/~eck00321/

http://groups.google.com/groups?num=25&hl=en&group=rec.video.desktop&safe=off&start=50&group=rec.video.desktop

 

Hoppas det är till någon hjälp.

 

SpAzEr aka Michael

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen

Det här med video är ju fullt av möjligheter, men datorn blir snabbt för liten.

/Niklas

 

 

 

If it hurts - and it hurts - Let it hurt

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...