Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Smart - nyheter, förbättringar och kända fel


Pontus Jeppsson

Recommended Posts

Pontus Jeppsson
Välkommen till PC för Alla Smart!

Smart är vår nya mötesplats för it-användare som vill skaffa sig bättre koll på datorer och andra prylar. Här får du hjälp före köpet, under köpet och inte minst efter köpet, när du ska få dina prylar att funka.

Forumet har byggts ut med avdelningar om köpråd och annonser. Dessutom har forumet en massa nya funktioner, som möjlighet att infoga bilder, citera, formatera text och så vidare.

Förutom forum innehåller Smart även en massa annat skoj. Du kan börja blogga (eller titta in bakom kulisserna på PC för Alla på vår nya redaktionsblogg). Du kan starta grupper, med privata forum.

Du kan ladda upp och dela med dig av bilder, program och andra filer.

Du kan skapa en ordentlig profilsida, och presentera dig själv - och kolla in andra Smart-medlemmars profilsidor.

Plus mycket, mycket mer.

Kända fel
Smart innehåller just nu ett antal mindre fel, som vi jobbar på att lösa. Men eftersom vi bedömer att Smart trots det är så mycket bättre än gamla support-forumet väljer vi att ändå lansera det idag.

Sökmotorn. När du söker i forumet får du bara ett fåtal träffar, och medlemssöket funkar inte alls. Det här har högst proiritet för oss just nu.

Smileys. Funktionen för att infoga smileys funkar inte. Men det går att komma runt det. Skriv in ett : och en ) så blir det en tjusig gul gubbe av det. Så här: :)

Poängfunktionen. Alla poäng har flyttats över från gamla forumet. Men just nu går det inte att tjäna några nya poäng. Men du riskerar alltså inte att bli av med några poäng.

E-postbevakning. Det här är en viktig funktion som har hög prioritet hos oss. Just nu går det inte att få automatiska mejl när någon har skrivit i en tråd man bevakar.

Överblick i forumet. Just nu visas bara de tio trådar med senast aktivitet på forumets startsida. Vi kommer att skapa nya sidor där man får betydligt bättre överblick.

Däremot har vi två helt nya sätt att bevaka trådar! Använder du rss-läsare kan du få stenkoll på alla trådar och forum via rss-flöden. Och så kan du bevaka trådar på din profilsida.

Textformateringsproblem. Ibland blir texten konstig när man använder formateringsfunktionerna i forumen eller bloggarna. Det här uppstår bara ibland. Vi ska byta ut den textredigerare vi använder, men för att kunna göra det måste vi även göra stora ändringar i själva den tekniska plattformen som Smart är uppbyggt på, och det kommer att ta några veckor.

Dessutom finns här en del småbuggar som rapporterats in av våra flitiga betatestare de senaste veckorna.

Vi jobbar på att lösa problemen så fort som möjligt! Under tiden hoppas jag att du kommer att trivas som Smart-medlem, och att du utforskar alla nya möjligheter som den här mötesplatsen ger dig.

Har du frågor, synpunkter, eller om du hittar fel och buggar - hör av dig till mig!

Varma hälsningar,
Pontus Jeppsson
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...