Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Fil- och skrivardelning i trådlöst nätverk


JohnSixten

Recommended Posts

Har en nya dator med Vista Home Premium, en äldre med XP Pro SP2, och en bärbar med XP Home sammankopplade i ett trådlöst hemmanätverk (Netgear). Har också följt anvisningarna för överföring av inställningarna (i trådlösa nätverk) med USB-flash-enhet.

Fil- och skrivarindelningen fungerar på den bärbara (XP Home) men inte på den äldre stationära med XP Pro. Där kommer inga ikoner för skrivare och filer upp under datorn med Vista. I stället får jag följande meddelande:

\\Vista-dator är inte tillgänglig. Kanske du inte har behörighet att använda den här resursen. Be serverns administratör om hjälp.

Inloggningsfel: Användaren har inte beviljats begärd inloggningstyp på den här datorn.

VAD SKA JAG GÖRA? Jag använder inte säker inloggning på någon av datorerna.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Brukar inte svara på "Vista-frågor" då jag inte har erfarenhet av dessa men en walkaround, allmänt, för din typ av problem är ju att köra en ftp-server...

 

Men med Vista kanske problemen kvarstår - jag vet inte...

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för att du tagit dig tid och gett mig en vink om hur jag kan försöka lösa problemet. Men var hittar jag mer information om vad jag ska göra för att följa ditt råd?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack för ditt råd som jag p.g.a. tidsbrist inte hunnit med att försöka använda mig av förrän idag. Kan du säga var jag kan få veta hur jag ska ställa in ftp-servern. Jag har aldrig använt en sådan.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...