Just nu i M3-nätverket
Jump to content

VPN...Går ej att nå servern utifrån!


philip.persson

Recommended Posts

philip.persson

Hej alla kunniga! Jag har en Server som jag gärna skulle kunna få kontakt via Fjärrskrivbord när jag sitter i skolan. Servern är inkopplad i min router som har adressen: "192.168.100.1". Denna router är sedan inkopplat i en annan router med adressen: "192.168.0.1", som i sin tur är kopplat ut till bredbandsmodemet. Jag har försökt att fixa med brandvägen och routing and remot acces, och försökt öppna portar, och tala om att min internet ip ska redigeras in till servern's ip. Men det går inte, jag har haft en fundering om det kan vara för att jag har två stycken router's, att den andra spärrar upp det! Eller är det någon port som jag har glömt öppna? Den enda porten som jag har öppnat är port 80.

(Serveradress: 192.168.100.4)

 

/Philip

 

Link to comment
Share on other sites

philip.persson

ok, tack! Jag öppnar alltså den porten i båda routrarna! eller?

Serversystemet backom den sista routern som ska hålla i VPN, kör systemet "Windows Server 2003 Standard Edition". En sak som jag har funderat på är att jag inte har aktiverat Routing and Remot Access, som jag tror är en inbyggd programvara för VPN i systemet, men jag har inte aktiverat den eftersom jag har varit lite osöker, och GP i servern måste fungera till alla klienterna!

Men är det samma port som VPN till Fjärrskrivbord. För jag kan ex skriva in Ip adressen till Skolans server och få upp en Fjärr skärm av datorn från hemmet!

 

[inlägget ändrat 2007-07-29 16:15:01 av philip.persson]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
philip.persson

Tack!

Ska detta konfigueras i både routrarna?Vilken adress är det jag sedan använder för att remot d, utifrån? Den som jag har från telia? hur konfiguerar jag det så att signalerna utifrån når igenom båda routrarna?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...