Just nu i M3-nätverket
Jump to content

eps-format


Maria4

Recommended Posts

hej,

 

om man har bilder i eps-format som ska infogas i ett Pagemakerdokument, hur ser man dem på skärmen då? Behöver man något som gör att de går att se?

 

/okunnig...

Link to comment
Share on other sites

EPS har två delar: en del som innehåller den högupplösta bilden och som används när man skriver ut – och en del som är lågupplöst och som används när man tittar på bilden på bildskärmen.

 

Den där förhandsvisningsdelen finns i olika format som bara funkar på mac respektive pc. Om du sitter på pc och har fått en mac-eps så kommer inte bilden att synas i Pagemaker, men du kan skriva ut den.

 

För att skapa en ny förhandsvisningsdel i eps-bilden måste du spara om den i ett program som kan hantera eps, exempelvis Photoshop för fotografier (pixelgrafik) och Illustrator för illustrationer (vektorgrafik).

 

[inlägget ändrat 2001-06-13 22:02:42 av HL]

Link to comment
Share on other sites

Tack! Behöver man ha en PS-skrivare för att de ska synas eller spelar det ingen roll så länge man har sparat med en sådan där förhandsvisningsgrej?

 

/Maria

 

Link to comment
Share on other sites

Förhandsvisningen på skärmen funkar oavsett om du har en PS-skrivare eller ej. Men som du verkar ha förstått så går det inte att skriva ut eps-filer på en icke-PS-skrivare. (Det går, men man får den lågupplösta varianten.)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...