Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bildkvalite,lite missförstått


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Vad jag närmast undrade i frågan nedan är ifall det finns andra åtgärder som förbättrar skärpan och minskar taggigheten. Har svårt att tro att olika bildbeh.program ger olika resultat vid pixelneddragning. Pixel som pixel ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vid förändringar i bildens upplösning, åt båda hållen, finns det flera tekniker. De enklaste (som är snabba) plockar bara bort eller kopierar pixlar, och det ger rätt taggigt resultat. Andra metoder beräknar och ändrar pixlar mer matematiskt, och det ger jämnare kanter, I en del program kan man välja mellan "resize" eller "reasmple" för att styra hur ändringen skall göras.

 

Det ÄR skillnad på program också vid sådan här behandling.

 

Ett tips är att alltid utgå från ett orginal. Börja om från orginalet om ändringen inte blev rätt. (Förvrängning gånger förvrängning = jätteförvrängning.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Det var ett mycket intressant svar.Att det ÄR skillnad på resize, resample,reduce, optimize osv.(som ingen riktigt tycks begripa!?) Vilket är då den optimala vägen att gå för att få finast möjliga webbilder med acceptabel filstorlek? Vilka fotoprogram har resample-funktionen, hittar det inte i Irfanview eller photoimpact. Eller kan funktionen heta något annat?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest idgadmin

 

Köpa Photoshop CS med Image Ready. Fungerar bra till webbilder. Vill man ha kvalitet både på program och samplingsteknik kostar det. Andra program är kanske inte så välprogrammerade. Alternativt köper du Photoshop Elements 3.0 eller Paint Shop Pro 9.

Lycka till

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...