Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Uppkoppling till bredband


Sigward

Recommended Posts

 

Hej!

 

Jag vill slippa skriva in användarnamn och lösenord när jag loggar in på mitt bredbandsabonnemang. Hur gör jag?

 

Link to comment
Share on other sites

Användarnamn och lösenord skall du ha fått från din Internetleverantör. Tänk på att det är olika abbonnemangsuppgifter på själva internetuppkopplingen och e-post.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Sigvard!

 

Vet inte vilket Office-program du använder men jag själv har Office 2000 Pro och där fungerade det som så att första gången jag anslöt till Internet och skrev in det användarnamn och lösenord jag fått ifrån min bredbandsoperatör (i det här fallet comhem) så dök det upp en dialogruta som frågade om jag ville att dessa skulle sparas. Markerade detta alternativ och nu kommer de upp automatiskt när jag loggar in och med ett klick är jag uppkopplad.

 

Hälsningar

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

I Internet Explorer:

Verktyg---Internet-alternativ...Innehåll---Komplettera automatiskt---Markera "användarnamn och lösenord för formulär" och "Fråga om jag vill spara lösenord".

Då behöver du inte skriva in uppgifterna på nytt varje gång.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Hej!

 

Tack CÅ för din lösning av mitt lilla problem! Nu funkar uppkopplingen automatiskt. Tack!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ladda hem IClogin härifrån: http://iclogin.sourceforge.net/ . När detta är installerat så startar du detta pgm & då får du 1:a gången fylla i anv-namn & lösenord i detta pgm. Fyll även i att det ska startas med Windows om du vill bli uppkopplad direkt du startar burken. Annars skapar du en genväg någonstans lätt-tillgängligt (skrivbordet/aktivitetsfältet) & klickar på denna g-väg. När du gör det så får du en gul-röd ikon i systray (vid klockan) som blir gul-grön då uppkopplingen är klar. Högerklick på denna ikon ger dig ett extra val: Starta om DHCP. Startar om £dubbelfnutt£namnservern£dubbelfnutt£ så att du får en ny IP-adress om £dubbelfnutt£lånet£dubbelfnutt£ försvunnit. Har använt mig av detta pgm i 1,5-2 år nu & helt utan problem.

Man ska va som man é,

då man inte vart som man skulle...

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...