Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Processer?


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Undrar hur många processer ni har igång när ni startar datorn.

Jag har 39 igång och jag undrar om det är många och om detta kan vara orsaken till att min dator uppför sig segt och instabilt?

Vad kan jag göra åt detta? Måsta jag installera om hela datorn?

 

Tack på förhand: Henrik

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har 35 processer igång efter att skrivbordet visar sig och innan jag startar något extra. Vad som autostartar är IC-login, brandvägg, antivirus. Titta i autostart-fliken om det är några onödiga program som autostartar för dig.

Skriv msconfig i Kör/Run i startmenyn.

 

[inlägget ändrat 2004-02-17 22:43:32 av Ebba Grön]

Link to comment
Share on other sites

Jag har 31. Det som jag har som autostart är Antivirus, Brandvägg, Ad-Watch, Adobe Acrobat Assistant och lite annat nödvändigt.

 

Jag skulle rekommendera att processerna skall ligga mellan 30 och 40 men ibland kan fler krävas men det är bra och kolla att man inte har förmånga onödiga processer som startas.

 

Om datorn uppför sig instabilt så är det bra att ta en koll och se om du har nödvändiga uppdateringar och att det inte finns något skit. Det första du kan börja med är att kolla om du har uppdaterat Windows och andra program. Gå till http://www.windowsupdate.com och sök efter uppdateringar. Installera alla som hittas. Har du Office så gå till office update, Norton, kör LiveUpdate. Sedan kan du kolla och se om du har några onödiga program. Gå till Lägg till/ta bort program i kontrollpanelen och titta där.

 

Du kanske har någon typ av parasitet i systemet. Då kan du ladda ner Ad-Aware på http://www.lavasoft.de och göra en full sökning. Ta bort det som Ad-Aware hittar. Glöm inte att söka efter uppdateringar först.

 

Sedan kan du göra köra ScanDisc och sedan Defragmentera hårddisken. Efter detta kanske det funkar lättare :-)

 

Bara ett par små tips...

 

--------------------

Jonathan Hansen

http://www.jonathanhansen.com

 

[inlägget ändrat 2004-02-17 23:40:14 av Hansen]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...