Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Prestandaproblem efter hårddiskbyte..


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Har bytt hårddisk till en Maxtor 120 Gb, ATA 133, 8Mb cache, 7200 rpm med förhoppning om en liten prestandahöjning.

Datorn: PIII, 1 GHz och 512 Mb SDRAM (PC133), GeForce 2GTS, ASUS 7700. M-kort: MSI 6309. XP Pro.

Gick ganska bra med en 40 Gb HD på 5400 rpm.

Efter byte är datorn klart slöare.... som en 200 Mhz:are med 64 Mb kanske.

Har kollat "allt" - BIOS, drivrutiner,....rubbet.

Partitionerad korrekt. Filssytem NTFS. Primary master. Tror inte att det är fel på HD:en.

HD 2 (60 Gb) sitter som P slave.

Inget "skräp" finns i datorn - spyware, KAZAA m.m.

 

Varför är datorn slöare med en snabbare HD?

Moderkortet stöder ATA 100.

Det är ingen racermaskin idag men nog skulle den väl vara lite piggare..?

Enligt MaxMem har jag 350-400 Mb ledigt RAM-minne. Datorn blir något piggare med MaxMem igång.

Enligt Fresh Diagnose 6 ser allt OK ut.

 

Tacksam för tips!

 

LA

 

[inlägget ändrat 2004-02-16 09:54:19 av Datoriserad]

[inlägget ändrat 2004-02-16 10:20:32 av Datoriserad]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Gjorde du nyinstallation av Windows samtidigt med bytet?

 

I så fall kan det vara idé att du tittar på http://www.densakrasidan.com/dss_XP_2000_problem.htm

 

De infektionerna kan slå ut AV och brandvägg, och sedan ge symptom som verkar vara helt hårdvarurelaterade, men faktiskt beror på infektionseländet. Tänkte att det kan vara bra att veta ;-)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...