Just nu i M3-nätverket
Jump to content

programera


Guest idgadmin

Recommended Posts

Att börja programmera är verkligen inget man gör i en handvändning.

 

Till att börja så måste du bestämma dig för vilket språk du vill skriva i. Själv så har jag programmerat lite i C++ och jag var en total nybörjare när jag började. I början känns det väldigt krångligt men det klarnar efter hand.

 

Det andra man behöver är en bok att läsa, har själv C++-programmering av Stephen Prata (http://www.akademibokhandeln.se/db/cc/cc_main.getBook?cisbn=9163607034). Boken är på svenska och med sina drygt 1.000 sidor så beskriver den grunden för C++ i en nivå för nybörjare.

 

Sist men absolut inte minst behöver du en kompliator (compiler) för att göra om dina text-koder till för datorn läsbar data. Om du har en hel del pengar liggande så kanske du skall kolla på Microsoft Visual Studio .NET 2003 (http://msdn.microsoft.com/vstudio/). Med denna får du också med MSDN ((Microsoft Developer Net)http://www.msdn.com). Denna använder jag själv och kan jag varmt rekommendera. Du kan även klara dig undan gratis genom att t.ex. välja Dev-C++ (http://www.bloodshed.net) som också är en bra kompliator.

 

Det som man ofta saknar när man programmerar är tid, detta och tålamod kommer du att behöva massor av.

 

LYCKA TILL !

 

 

[KOD]Gör något vettigt med din dator, gå med i Grid. Detta är ett forskningsprogram för att leta efter medicin mot cancer och smittkoppor.

Kolla in http://www.grid.org för mer info.

[/KOD]

 

[inlägget ändrat 2004-01-09 21:52:43 av Warwolf]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Du måste bestämma dig vad du vill åstadkomma med din programmering. Vill du göra små roliga popup rutor som ändrar när du klickar på dem med tex mus så är det Java scripts eller applets du är ute efter

då klarar du dig oftast utan ett kompilatorprogram

Annars är C grunden till all programmering och där finns flertal gratis kompilatorer kan krävas nån Linux-GNU patch men fortfarande gratis

Om du vill göra program som ser ut som i windows finns Visual basic C++

På vilket bibliotek som helst kan du hitta böcker.

 

 

 

[inlägget ändrat 2004-01-10 19:55:19 av sesu]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...